Voetbalschoenen

  Nike Tiempo Academy Pack

  In potentie legendarischer.

  15 sep, 2017

  Nike Tiempo Academy Pack
  De zwarte Nike Tiempo Legend VII Academy

  Ook legendes hebben roots

  Een jongen met een droom wil doorgroeien, ontwikkelen, verbazen. Alleen zo neem je het volk mee op de academie. Vol trots kijken zij toe. Zij leren je kennen, zien jou groeien en geloven in jouw toekomst. Ook legendes hebben roots. De Nike Tiempo Academy Pack staat aan het begin van jouw verhaal.

  De Nike Tiempo Legend VII Academy

  Stilaan arriveer je op de academie, het complex zelf is gesloten. Het is zomer. Je zet jouw fiets tegen het hek, haalt de bal van de bagagedrager en de geliefde Tiempo’s uit je tas. Nike Tiempo Legend VII Academy groet jou en het speeluur is geopend. De sneakers gaan uit, de voetbalschoenen aan. Helemaal zwart zijn ze. No-nonsense. Je draait de voeten los en toucheert de bal. Een machtig gevoel. Flyknit omarmt de voet en beweegt vanaf de start mee met jouw bewegingen. Je voelt de potentie, de daadkracht en inzet van Nike. Het logo fors aan de buitenkant voet en iets kleiner, omgekeerd, aan de binnenkant voet. De Fitmesh inlegzool beschermt de vorm en het kangoeroeleer wikkelt zich over het Flyknit. Zacht, soepel en stretchbaar. Je houdt de bal hoog, speelt een beetje en denkt aan je toekomst. In jouw ooghoek zie je een wijze oude man langslopen. Hij blijft even staan. Zijn alledaagse wandeling krijgt flair. Hij ziet jou voetballen en zijn aanwezigheid motiveert jou tot een show. De bal gaat hoog, van knie naar knie en voet naar voet, hopa, zo naar het hoofd. In je nek? Waarom niet? Vandaag is het “Life is Life” zonder muziek, met de pracht. Je legt de bal dood, de hyperstabiele zool balanceert het gewicht – op de zool gegraveerd, onder de omgekeerde Swoosh – tenen naar je toegetrokken, de hak stabiel in de Hypershield en de bal in het midden van je voet. Een lobje naar het hoofd en vanuit daar wip je ‘m zo in je nek. De bal rolt langs de linkerschouder, terug je nek in, langs de rechterschouder en hup weer terug je nek in. In een snelle beweging gaat je hoofd omlaag en omhoog, je geeft schwung aan het spektakel. De bal lanceert, daalt en floreert, het voelt aan als slow-motion in de Champions League, 208 gram op 'n hemels niveau. Volgende versnelling. Vlak voor de landing de controle met de buitenkant voet – NikeGrip op scherp – en pats direct vooruit. De Flywire kabels spannen zich om de middenvoet. Je draait, je sprint, je voeten zijn geactiveerd. De transparant-ronde en -chevronvormige noppen roteren in het gras, blauwe punten als het enige accent. Al het andere is zwart. TIEMPO achterop, zwart op zwart. Het woordmerk van Nike komt zijn woord na. Het doorgestikte foam, ACC. Niets laat de Nike Tiempo Legend VII Academy aan het toeval over. Tussen alle talenten of alleen, op een vol veld of een leeg veld, tijdens zon of regen. Maak fouten. Zet door. Herontdek het voetbal en verbaas de academie.

  Jouw wilskracht

  Zwart. De Nike Tiempo Academy Pack ziet hierin jouw wilskracht. Hoe graag wil jij het? Vorm jij doelen? Behaal jij resultaten? Zeg ja tegen jezelf en bespeel de velden van de academie. Niemand gaat het voor jou doen. Van een jongen met een droom tot een legende met een missie. Ga ervoor en blink uit.