Nike

  Sergio Ramos Tiempo Corazon Sangre

  (0)

  ‘Corazon y Sangre’

  10 Jan, 2018

  © Nike, Inc. - Nike Sergio Ramos Tiempo Corazon Sangre, met Ramos

  Als een echte Andalusiër

  Een meesterlijke verdediger met een neusje voor winnende goals diep in blessuretijd. Met deze naam bivakkeert Sergio Ramos al jaren tussen de wereldtoppers. Voor Nike reden om hem te eren met een eigen schoen. Na Ronaldinho, Totti en Pirlo krijgt nu Ramos zijn eigen Nike Tiempo. Weer een speciale schoen dus, maar nu voor een unieke verdediger. Slechts 4.000 zijn er gemaakt en eentje is niet verkrijgbaar: nummer 0004 – want daar speelt de captain zelf op.

  Na zijn carrière als voetballer kan Ramos altijd nog door als designer. Hij was nauw betrokken bij het ontwerp van zijn Tiempo’s. Zijn voorkeur voor witte Andalusiërs, paarden uit de streek waar Ramos opgroeide, komt terug in het parelwit van de schoen. In de R in het SR4-logo op de hak zit een hoef, nog een eerbetoon aan de Zuid-Spaanse oorlogspaarden. Erboven een kroontje, hier rent de koning.

  Ramos speelt met passie. Hij zal alles doen voor zijn teamgenoten, die zijn als familie voor hem. Zijn echte familie draagt hij op het veld ook dichtbij. Rn’R zit op de tong – dat staat voor Ramos en (Pilar) Rubio, zijn vrouw. Op het zooltje binnenin de schoen staat het grote logo. Een anatomisch vrijwel correct hart met als middelpunt SR4, 90+ (vanwege Ramos’ late, winnende treffers) en de namen van zijn zoontjes: Sergio Jr. en Marco.

  Binnenin staan ook nog drie woorden. Hambre. Carácter. Pasión. Tekenend voor de captain van Real die al 12 seizoenen het Koninklijke wit draagt. Na bijna 400 officiële wedstrijden is de honger nog niet weg, al die minuten voor Madrid vormden zijn karakter, de passie nooit verdwenen. Ramos speelt met zijn hart, niet bang om te bloeden. ‘I would bleed a thousand times for this badge’, zegt de captain.

  ‘Na zoveel jaar spelen is er nu een schoen die uitdrukt hoe ik me voel en wie ik ben, deze schoenen vertellen mijn verhaal. Elk element is persoonlijk. Het is een droom die uitkomt’, zegt Ramos. ‘’Corazon y Sangre’ – deze twee woorden zijn belangrijk voor me. ‘Hart’ slaat op de toewijding aan wat ik doe, en ‘bloed’ slaat op wat er in je DNA zit, wat jij in je hebt om de beste te worden.’

  Op rood-gouden zolen draaft Sergio Ramos nu door Bernabéu. Met de kracht van een oorlogspaard heerst hij achterin. Op zijn witte hoeven gaat hij verder met wat hij al jaren doet: de lijnen uitzetten bij de grootste club ter wereld. Na al die wedstrijden nog steeds hongerig, rennend op karakter en vol passie – als een echte Andalusiër.