Nike

  Raised on Concrete pack

  (0)

  Geboren op steen.

  13 Sep, 2018

  © Nike, Inc. - De Nike Mercurial, uit de Raised on Concrete pack

  Beton

  Iedereen kent het knarsen van steentjes onder je zolen. Het shuffelende geluid van je schoenen over het beton als je op straat speelt. Publiek hangt in de kooi, roept bij elke actie. Dat is waar het voor iedereen begon, waar iedereen opgroeide. Op straat, in kleine partijtjes. Nike wijdde er een collectie aan: Raised on Concrete.

  Alle vier de silo’s krijgen een straatlook. Een grijs kleurtje voor de gloednieuwe Phantom Vision en de Mercurial. De Mercurial is helemaal grijs, met zilveren ‘M’ op de buitenkant van de hak. De Swoosh op de neus en binnenkant voet zijn allebei rood. Net zoals bij de Phantom overheerst hier het grijs. Een soort frisse betonkleur is het eigenlijk. En die zit ook in de Hypervenom, al is het in iets mindere mate.

  De punt van die spitsenschoen is felrood. De hele voorvoet, tot aan waar de ‘kussentjes’ zitten voor perfect gevoel bij het trappen, lijkt gedoopt in een emmertje met rode verf. De hoge sok is namelijk nog gewoon grijs. De Tiempo blijft zoals altijd vol klasse. Ook nu is die zwart, met rode accenten. Ziet er stoer uit.

  Qua technologie is er niks veranderd aan de schoenen. En de gedachte – apart schoeisel voor iedere positie – blijft de basis. Dit is simpelweg een ode aan het steen, de stoep, de kooitjes en het beton. Een mooie poging om de straat naar het veld te halen. Iets waar iedereen warm voor is te maken, want de straat is waar iedere voetballer begon.