Nike

  Phantom Vision X EA SPORTS

  ΔOX☐.

  22 Jan, 2019

  nike phantom vision ea sports
  © Nike, Inc. – De paars, zwarte Nike PhantomVSN X EA SPORTS

  In de game

  Wat zou De Bruyne denken als hij Sané aanspeelt? A, Kruisje, Y of driehoekje? Het lijkt er soms wel op, zo makkelijk als het gaat. Wat zou het lekker zijn je gameskills mee te nemen het veld op. Goed nieuws: dat is nu weer een stapje dichterbij gekomen – met de EA SPORTS X Nike PhantomVSN.

  © Nike, Inc. – De paars, zwarte Nike PhantomVSN X EA SPORTS

  Zie je de vrije ruimte, dan schakelen automatismen in. Counteren of een verkapte steekbal. L1, razendsnel gevolg door Y of Driehoekje – afhankelijk van je console. Combinaties en symbolen die de fanatiekeling kan dromen – op een televisiescherm welteverstaan. Maar dankzij Nike en EA SPORTS komen de virtuele symbooltjes naar het echte gras.

  Al twee keer eerder werkten EA SPORTS en Nike nauw samen. In september 2016 was het een spectaculair gekleurde Mercurial die je zowel in de winkel als online kon aanschaffen – in het spel dus. In diezelfde maand een jaar later betraden Cavani en Icardi in gifgroene Hypervenoms de velden en het virtuele gras. Nu is de Phantom Vision onder handen genomen.

  © Nike, Inc. – De paars, zwarte Nike PhantomVSN X EA SPORTS

  De basiskleur is een soort lichtpaars (blauwig ook), en daarop zit het vol met knopjes van controllers. B, A, Rondje, X, Driehoekje, Vierkantje, Y, Kruisje. Niks ontbreekt. Aan de binnenkant en buitenkant zit een grote rode Swoosh, ook de kleur van de noppen. De Flyknit-sok is zwart.

  Kevin de Bruyne is een van de spelers die deze gameschoen ook op het echte gras is gaan dragen – niet alleen virtueel. Als De Bruyne het even kwijt is in de wedstrijd – of in de game – hoeft hij alleen maar naar zijn schoenen te kijken. Passen (X), schieten (O), lange bal () of steekpass (Δ)? De PhantomVSN X EA SPORTS weten zijn volgende actie al.