Nike

  Nederlands Elftal shirt 2019 dames

  (0)

  Een nieuwe prooi voor de Oranjeleeuwinnen.

  14 Mar, 2019

  nike Nederlands Elftal shirt 2019 dames Lieke Martens
  © Nike, Inc. - Het Nike Nederlands Elftal thuisshirt 2019 voor dames

  En nu de wereld

  In de nazomer van 2017 deden de Nederlandse voetbalvrouwen wat weinigen voor mogelijk hielden. Holland de beste van Europa? Te mooi om waar te zijn, meenden velen. Nu zijn er weer twijfels: wereldkampioen, in een fonkelnieuw oranje tenue? Dat is te optimistisch hoor. Dezelfde gedachten zoemden rond in 2017: de Oranjeleeuwinnen zouden nooit kunnen winnen – dachten ze.

  © Nike, Inc. - Het Nike Nederlands Elftal thuisshirt 2019 voor dames, met Shanice van de Sanden

  Zo’n stunt is waar de Oranjeleeuwinnen deze zomer op azen tijden het WK 2019 in Frankrijk. En waarom ook niet? Met Van de Sanden als rechtsbuiten, Van de Donk als nummer 10 en sterspeler Lieke Martens op links, moet je wel gekke dingen  verwachten. Oranje is vastberaden de twee jaar geleden bekroonde opkomst van het Nederlandse vrouwenvoetbal door te zetten.

  ‘Als een doorbraak voelde het’, vertelt Martens aan Nike over dat gewonnen EK. ‘Het was een speciale zomer waarin we de harten van veel fans veroverden. Maar nu is het tijd voor het volgende level, een nieuw succesvol toernooi.’

  © Nike, Inc. - Lieke Martens in het Nike Nederlands Elftal thuisshirt 2019 voor dames en Daniëlle van de Donk in het uitshirt

  En dat moet gaan gebeuren in nieuwe, oranje en lichtblauwe thuis- en uittenues. Het thuisshirt bevat ruitjes met verschillende tinten oranje. Gebaseerd op tulpen. Het uitshirt heeft subtiele zwarte lijntjes voorop. En uiteraard, bij beide shirts op de borst, het speciale KNVB-embleem: de leeuwin.

  Op dinsdag 11 juni om 15:00 uur speelt Nederland de eerste poulewedstrijd tegen Nieuw-Zeeland. Deze maand speelt Nederland voor het eerst in de nieuwe tenues, vanaf mei kun je zelf een shirt kopen – en zo Nederland steunen op jacht naar de wereldtitel. Want na Europa, is nu de wereld de prooi.