Nike

  Mercurial Vapor 360 NJR Silêncio

  (0)

  SHHH.

  26 Feb, 2019

  Nike Mercurial Vapor 360 NJR Silêncio Neymar
  © Nike, Inc. – De Nike Mercurial Vapor 360 NJR Silêncio, met Neymar Jr.

  Silêncio

  Hoe moet het zijn als bij iedere stap die je zet, elke bal die je aanraakt, de hele wereld er iets van vindt? Beslis je een wedstrijd, ben je de beste ter wereld. Speel je iets minder, kun je er niks meer van. Blijf dan maar eens jezelf. Stilte is schaars, maar o zo fijn – want dan kun je presteren. Bij Neymar Jr zit de behoefte altijd in zijn hoofd, getatoeëerd op zijn vinger en nu ook geprint op zijn Mercurial 360: ‘Shhh’.

  De Braziliaanse aanvaller wil even iets duidelijk maken: ‘Met SHHH wil ik niet de hele wereld stil krijgen. Het is een herinnering voor mezelf om in een wat stillere modus te raken en zo te concentreren op wat ik moet doen voor mijn toekomst als speler en als een man.’ ‘SHHH’ is dus geen directe sneer naar de critici, het is eerder een middel zijn eigen hoofd koel te houden.

  © Nike, Inc. – De Nike Mercurial Vapor 360 NJR Silêncio

  Door zijn hoofd koel te houden, zich niet af te laten leiden door dingen van buitenaf, kan Neymar zich concentreren op het alegria (plezier) van voetbal, vertelt Nike. Stilte is wat NJR dan zoekt – silêncio is het toverwoord. Daar staan Neymars nieuwe Mercurial Vapor 360 voor.

  ‘SHHH’ is de spreuk die daarbij hoort. Neymar had het al aan de binnenkant van zijn wijsvinger getatoeëerd, nu staat het ook op zijn Mercurials. Heel vaak zelfs. Zwart op wit. Schots en scheef. Naast twee grote, rode Swooshes. De technologie is zoals we gewend zijn van de Vapor 360.

  Achterop de hakken van de NJR Silêncio staan een diamant en een kroontje. Nog meer persoonlijk symbolen. Dat maakt Neymars nieuwe schoenen een waar verlengstuk van zijn lijf – van wie hij is.