Voetbalschoenen

  Nike Mercurial XI NJR

  Written in the stars.

  9 aug, 2017

  Nike Mercurial XI NJR
  De blauwe Nike Mercurial Superfly III NJR

  Van geloven tot worden

  Een verzameling van sterren verbinden zich en vormen een geliefde balkunstenaar. Neymar Jr. De rijzende ster krijgt zijn eigen voetbalschoenen lijn: Nike Mercurial NJR. De drie letters zijn de afkorting van zijn naam en een woordmerk van de atleet. Aan Nike de eer om zijn levensverhaal te verbeelden. Neymar Da Silva Júnior, van ruwe diamant tot boegbeeld van de wereld.

  Een tijdlijn op Braziliaanse kleuren

  02.05.92 Neymar Jr is geboren. Mogi das Cruzes stroomt door zijn aderen en Brazilië vormt het gouden hart. Juli 2017. Nike Mercurial en Neymar Jr lanceren zijn eerste gesigneerde schoenenlijn. Blue Orbit en Volt kleuren de collectie. Zij representeren de voetbalvreugde van de Goddelijke Kanarie. Neymar wilde het fel. Springlevend. Net als zijn manier van voetballen. Neymar op de hiel. Mercurial op de zijkant. Het sterrenbeeld van NJR verzamelt wonderschone goals. De bal begeleidt ons naar zijn favoriete zes. (1) Zijn debuut goal in 2010. (2) Zijn eerste goal voor Barcelona. (3) De Olympische triomf tegen Duitsland, in het kokende Maracanã stadion. (4) Zijn eerste goal tegen aartsrivaal Real Madrid. (5) De Champions League finale in 2015. (6) Zijn 100ste goal tegen Villarreal, kunstzinnig en historisch. Alle datums staan gegraveerd op de schoen en de verbindingen spreken tot de verbeelding. Menselijke inspiratie vormen de drijfveer van een wonderkind. 11.03.96 De geboorte van zijn zus Rafaella. 24.08.11 De geboorte van zijn zoontje David Luca. Familie en vrienden als steun en toeverlaat. Jij en ik, wij kennen dit soort motivatie en omarmen Neymar Jr. De goedlachse magicus met zijn kunsten op het veld. Op de schoen tentoongesteld: zijn topsnelheid van 34.7 km/u; zijn doorbraak bij FC Barcelona; en zijn successen in het nationale elftal. Hij is de toekomst van de historie. Als enige in de geschiedenis wist Brazilië vijf wereldbekers te winnen. Deze vijf sterren banen zich een weg door zijn heelal. Nu ligt de bal bij Neymar Jr, in Parijs en in Brazilië. De teksten op zijn veterhoesjes omschrijven het gevoel. “Ousadia” voor durf en “alegria” voor plezier. De Swoosh verplaatst zich van de neus naar de zijkant en luistert naar zijn verhaal. Neymar Da Silva Júnior staat geschreven in de sterren.

  Nike Mercurial Superfly III NJR

  Het woord Superfly. Jij voelt het. De samba, de flair, de snelheid. In 220 gram vind jij jouw kunstzinnige uitlaatklep. De Flywire kabels om de behendige voeten, Flyknit als constructie en de Dynamic Fit kraag om de enkel. Trucjes volgen elkaar op. Plezier op plezier. Het is als dollen op de stranden van São Paulo. Mercurial is jouw jeugdliefde en je voelt de unieke band. Samen zetten jullie de acties in. Een pirouette, vijfvoudige schaar, alles gaat op vaart en niets gaat mis. De ultralichte 3D zool controleert het hoge tempo. NikeGrip houdt de voeten op zijn plek. En NikeSkin bevestigd de voorliefde voor de bal. De toeschouwers beleven balbehandeling in optima forma. Bij zon, regen, storm of sneeuw. De Mercurial Superfly III NJR tovert altijd een lach op het gezicht. Bij warmte houdt Texon HeatShield™ de voeten koel, bij neerslag vormt ACC het wapenschild. Tijdens alle omstandigheden zorgt de ribconstructie voor het beheersen van de bal. Nike Mercurial heeft overal aan gedacht. Functioneel in de kunde en sierlijk in de uitvoering. Niets kon gemist worden, want jij als voetballer mist niet. Jij bent fabelachtig explosief.

  De blauwe Nike Mercurial Superfly III NJR
  De blauwe Nike Mercurial Vapor III NJR

  Nike Mercurial Vapor XI NJR

  Vapor gaat voor speed. De snelste voetbalschoen van Nike is een symbool voor de allersnelsten. De ultralichte 3D zool boosten jouw lichtvoetigheid. Een Thalys onder de schoenen. Je racet van de favela naar Camp Nou, door naar Maracanã, en het volgende station is Parc des Princes. Je passeert de controle. NikeGrip zit in jouw bagage en slippen doe je niet. Iedere actie is feilloos. Wat het weer ook mag brengen, jij hebt goed ingepakt. ACC staat voor All Conditions Control en zit verworven in de Vapor XI NJR. Iedere balaanname op de horizontale ribbels toont de controle. Zeker met jouw techniek. Trots ben je op de NJR collectie, jouw favoriet is deze schoen. Durf en plezier in 167 gram. Geen Mercurial is lichter. Brazilië als voorbeeld voor het voetbal dat jij speelt. Niet de lasten van de tong, wel de lusten van de bal. NikeSkin – met Mesh op de achterkant – opent een nieuwe dimensie. De bal kleeft en springt op wanneer jij dat wil. De demping is optimaal. Vrij wil jij zijn en vrij kun je spelen. De binnenzool werkt anatomisch, versterkt de grip en optimaliseert de pasvorm. Een directe en snelle verbinding tussen schoen en voet. Mochten de motoren heet worden onderweg, Texon HeatShield™ verzorgt de verkoeling. Op het heetst van de dag refreshed deze inlegzooltechnologie de voeten. Dynamisch is iedere specificatie, atletisch dat ben jij. De trein is gearriveerd. Een nieuw avontuur verwelkomt jou in Parijs.

  De blauwe Nike Mercurial Veloce III NJR
  De blauwe Nike Mercurial Veloce III NJR

  Nike Mercurial Veloce III NJR

  Fuseer jouw voeten met de Veloce III NJR en wat is het resultaat? Velocissimo. De overtreffende trap van snelheid. De deal is rond. Je schudt de handen met Nike Mercurial en trekt de schoenen aan. Boezemvrienden, op en buiten het veld. Jij tekent deze schoen en deze schoen tekent jou. 194 gram, comfortabel om de voet. Favela funk wordt beluisterd en jij swingt op het veld. Elegant en vol passie verras je iedereen. Não Me Deixe Sozinho. Het orkest speelt jouw nummer en het tempo gaat op Veloce. Heerlijk nostalgisch. De sterren van vroeger zweven door jouw gedachten. In de wolken ben je niet want jouw drive staat op aan. De geur van het versgemaaide gras laat jouw hart sneller kloppen. Jij bent gekomen om te winnen. Van ver tot hier. Het publiek wacht op jouw moment. De geïntegreerde tong in de upper maakt het spelen liberaal. Zo vrij als een vogel, een Goddelijke kanarie bespeelt de velden. Je bent gezien en de adoratie gaat van hart tot hart. Velen staan er op. Zij ervaren iets unieks en geniaals. Je neemt de bal aan. De verfijnde textuur verzorgt het balcontact. Je sprint vooruit. Druk op de noppen voel jij niet want de inlegzool is pure liefde. Tussen de regenstralen door straalt de zon over het veld. Je tikt de bal omhoog en doet een AKA in de lucht. Trucje van de straat. De duurzame TPU-zool verrijkt jouw response. Je gaat erlangs, geeft voor en een omhaal maakt het doelpunt. De spits rent juichend naar jou toe met een lach van oor tot oor. Even kijk je op, het is een teken van een ster: een regenboog verlicht de heldere hemel. Bem-vindo ao Mundo do NJR. De sterren van gisteravond bepalen het spel van nu.

  De blauwe Nike Mercurial Victory VI NJR
  De blauwe Nike Mercurial Victory VI NJR

  Nike Mercurial Victory VI NJR

  Vitória klinkt als muziek in de oren. Maar de overwinning alleen is voor de liefhebber nooit genoeg. Vermaak. Vlotheid. Vreugde. Deze V’s dragen bij aan de grote V van Victory. De lichte schoen – niet meer dan 210 gram – die jij zo graag aan je voeten bind. Van middenvoet tot de zool ervaar je het gemak van het spel. Stabiel en stevig met beide benen op de grond. De ambities van een winnaar openen een nieuw hoofdstuk. Laat die wedstrijd maar komen, die competitie beginnen, en die toernooien aanbreken. Je kijkt naar boven en voelt het vertrouwen. Jij bent gereed om alles te winnen. De lichte inlegzool laat jou vliegen op het veld. Zig-zag. Met de bal aan de voet zwoef jij langs de defensie. Een gloed van energie. De zon van binnen komt op en het speciale synthetische leer ontvangt de bal. Tongloos de constructie, perfect de omsluiting. Jij denkt terug aan jouw jeugd. Aan jouw steun en toeverlaat. 100% is een vereiste, de liefde van hen uit jij op het veld.

  De ambitie van een ster

  In de jongen uit de favela zien wij allemaal een ster. Maar hoe ver kan hij rijzen? Van ster naar legende, dat is wat hij zelf wil. Een plek verrijken in het rijtje Ronaldo, Garrincha en Pelé. Het volk dat over hem zal praten, ook als hij er niet meer is. Hij zet alles op alles. Vooral de vreugde is zijn wapen. De liefde voor de bal en de adoratie voor de sport. Wij herkennen deze drijfveer. Ons voetbalhart laat ons houden van Neymar.