Voetbalschoenen

  Nike Mercurial Academy Pack

  In potentie sneller.

  4 sep, 2017

  Nike Mercurial Academy Pack
  De zwarte Nike Mercurial Superfly V Academy

  Voeten op de grond

  Een kleine zeven jaar terug. Sir Alex Ferguson kijkt rond op het Trafford Training Centre en ziet de tijden veranderen, hij wil de voeten van zijn spelers op de grond. Niet met het hoofd in de wolken. Status. Overwinning. Heldhaftigheid. Deze strepen moet je verdienen. Ferguson verbiedt gekleurde voetbalschoenen op de academie. Vandaag, anno 2017. Nike opent een nieuwe Mercurial Academy Pack met eenzelfde visie: toon talent en verdien je kleuren.

  Nike Mercurial Superfly V Academy

  Vandaag ben je vroeg op het complex. Een belangrijke dag voor de boeg. Wedstrijd om 14:00, aanvang 12:00 en jij bent er om 10:00. De drang van voetbal vraagt hierom, alvast een balletje trappen op 191 gram. De volledig zwarte Nike Mercurial Superfly V wil de voeten laten spreken. De 3D-zool in de startblokken en de transparant-blauwe ‘chevrons’ staan paraat. Noppen gemaakt voor remmen en onverwachts gas geven. Door weer en wind: All Conditions Control is de handtekening van deze clausule. Het voorspel begint. Je eerste bewegingen zijn supersnel en testen de overeenkomst. Glans-zwarte bedrukkingen op een all-black voetbalschoen zijn zeker aanwezig maar vallen niet op. NIKE in hoofdletters op de binnenkant schoen en de grote Swoosh van teen tot enkel, tekenen jouw drijfveer voor het spel. De benen zijn warm. Even sta je stil. Puntige noppen steken in het veld: je draait de enkels los en de Dynamic Fit kraag draait mee. Je kijkt naar de goal, het veld en ziet iets verderop een jeugdteam spelen. Het speelse geluid van de kids zoemt door de wind. Jij houdt van deze club en zometeen gaan zij het meemaken. “Netje?” Je herkent de stem uit duizenden en kijkt om met een lach. Kom maar op met die ballen. Een kleine 3 minuten later arriveert hij met het netje. “Alsjeblieft jongen.” Vertrouwde woorden van de materiaalman. Hij is heilig. Dat weet iedereen. Voor hem en door hem stijgt deze vroege warming-up in niveau. Je opent het netje en de ballen rollen over het veld, je lift er eentje op en NikeSkin begroet de bal. Geplakt aan de voet. Een boost van optimisme versneld zich door jouw lichaam. Dit is waar Mercurial voor staat, de reden van de trotse uiting op de zijkant hiel. Pats. Een tik vooruit en hemels is jouw sprint. Als een cheetah op volle vaart, rennend over een groene woestijn. De fantasie langs de kant is gigantisch. Slechts enkelen zien jouw atletische lijf warm worden. Heter en heter, Texon HeatShield™ verkoeld en verkoeld. De scharen, de trucjes. De tongloze constructie en de Flywire kabels van Flyknit begeleiden alle handelingen. Je gooit olie op het vuur en rekent op de anatomische zool, opvoeren die motor. Een pirouette op volle snelheid. Is dit mogelijk? Razendsnel en extreem behendig toon jij jouw talent.

  De zwarte Nike Mercurial Vapor XI TC Academy
  De zwarte Nike Mercurial Vapor XI TC Academy

  Nike Mercurial Vapor XI TC Academy

  Kaats, tik-tak en sprint. Het positiespel is begonnen en jij bent lekker opgewarmd met de Nike Mercurial Vapor Academy. Kleine zweetdruppels op het voorhoofd mengen zich met motregen. Twee keer raken, aanname en passen, vijf tegen vijf in een ruimte van zes bij vier. 167 gram is geactiveerd. ACC ontfermt zich over de absolute controle en houdt de bal laag aan de grond. “Ja.” Bij de les blijven, iedere seconde. Je medespeler eist de bal op, hij is nieuw bij de club en wil zich bewijzen. De bal is aan je voet geplakt en NikeSkin laat pas los op jouw commando. Direct jezelf vrij spelen, voor de pass al weten waar je naartoe gaat. Nike Grip biedt houvast en de 3D-zool lanceert de benen. Opnieuw en opnieuw. Het voetbal wordt sneller en sneller, scherper en scherper. Het verhit de velden maar de voeten blijven koel. Texon HeatShield™ doet zijn werk. Die nieuwe speler bevalt jou wel. Jullie liggen elkaar en je zoekt hem op. “1-2”. Het 1-2’tje volgt, jij passt, hij geeft een klassiek hakje en jij bent weer weg. De tongloze constructie behapt jouw accurate handelingen. Het gaat rap, Mercurial ademt deze speelwijze en staat achterop gegraveerd, als inspirator van jouw voet. Aanzetten, versnellen, remmen en verbazen. De voorgevormde binnenzool houdt de voet op zijn plek en het kangoeroeleer streelt iedere touch met de bal. Je voelt je heerlijk in je vel en de trukendoos gaat open, jouw enthousiasme werkt aanstekelijk. Het hele team heeft er zin, de aanvallers floreren en de verdedigers bijten. Nike Flyknit schittert in zijn kunde en de Flywire kabels glanzen op het oppervlak. Zwart is de schoen, zwart is de Swoosh. Zwart zijn de veters en zwart zijn de technieken geschreven op de Vapor. Alleen aan de binnenkant zool kent het Nike Tech Craft embleem een witte achtergrond, en de chevron-noppen van Nike Grip, die zijn transparant blauw. Voor de rest kleurt zwart deze schoen. Kleurloos zou men kunnen zeggen. Jij weet wel beter. Jij trekt je niets aan van onzin langs de velden en leert iedere dag iets bij. De schoen mag kleurloos zijn, jij kijkt daar niet van op. Integendeel. Jouw spel kleurt het veld.

  Tot het gaatje

  Van kinds af aan groeien we ermee op. Als je iets echt wil, dan moet je ervoor werken, keihard buffelen en afzien als het nodig is. Tot het gaatje – in de Nike Mercurial Academy Pack. Op de academie dragen meesters van het vak hun kennis over aan onbevangen studenten. Soms, heel soms, valt er niets te leren. Als een cheetah voorbijsprint met opgevoerde motoren.