Nike

  Mercurial 360 Neymar Jr. "Meu Jogo"

  (0)

  “Mijn spel bracht mij hier”

  4 Jul, 2018

  © Nike, Inc. - De Nike Mercurial 360 Neymar Jr "Meu Jogo"

  Meu Jogo

  Hij rolt te veel door, zeggen ze. Wat een clown, roepen ze op de tribune. Een aansteller, schrijven de media. Het zal allemaal wel. Ene oor in, andere oor uit. Als ze niet meer over je praten, dan is er pas iets mis. En praten zullen ze nu, over Neymars nieuwe schoenen: de “Meu Jogo.”

  Het begint te lopen bij Brazilië. Elke wedstrijd speelt de Selecao beter. Maar de tegenstand wordt steeds groter. Het is nu winst of naar huis, alles of niets. Gelukkig komt hun superster op stoom, Neymar Jr. Doof voor de kritiek, altijd klaar voor een show, laat hij zijn manier van spelen nooit los. Want dat is wat hem hier bracht.

  © Nike, Inc. - De Nike Mercurial 360 Neymar Jr "Meu Jogo", met Neymar Jr.

  Neymars geblondeerde haar en diamanten oorbellen glinsteren in het licht van de camera’s van Nike. “Ik bereikte dit niet omdat ik een nice guy ben, of omdat ik Neymar heet. Niet vanwege mijn kapsels. Voetbal bracht mij hier.” En wat voor voetbal. Komt hij op snelheid vanaf de zijkant, stopt niemand hem. Twee keer kappen, drie man weg. Snelle een-twee en weer een linie voorbij. De bal geplakt aan zijn voet, nooit een meter bij hem vandaan. Smullen maar, er is genoeg voor iedereen. Hij is uitbundig, maar streelt de bal ook met ongekend gevoel. Balbehandeling zoals het bedoeld is. Spel om van te dromen. Niet in de laatste plaats door zijn schoenen.

  © Nike, Inc. - De Nike Mercurial 360 Neymar Jr "Meu Jogo", met Neymar Jr.

  Die unieke speelstijl verdient een zeldzaam paar schoenen. Laat dat maar aan Nike over. Kanariegeel zijn ze. Uiteraard, vanwege Brazilië. Uitbundige Zwart-witte graphics op de hiel – naar Neymars spel – accentueren de 360-technologie van de Mercurial Vapor. Net als je dacht dat Neymar niet nog meer kon opvallen.

  Van de straten van Sao Paolo tot de grootste stadions ter wereld, Neymar speelt altijd op zijn manier. Altijd al gedaan. Wat men ook zegt. “Als mijn spel mij bracht naar waar ik nu ben, mij de dingen heeft laten doen die ik heb gedaan, dan hoef ik niets te veranderen.”