Voetbalschoenen

  Nike Magista Academy Pack

  In potentie creatiever.

  11 sep, 2017

  Nike Magista Academy Pack
  De zwarte Nike Magista Obra II Academy

  Focus je op het spel

  Felroze, -oranje, -groene, -blauwe en -gele voetbalschoenen. In alle kleuren van de regenboog komen ze voorbij. Op de academie van Nike kijken ze hier anders naar. Die kleuren brengen aandacht met zich mee, met afleiding als risico. De Nike Magista Academy Pack heropent de essentie. Focus je eerst op het spel. Die kleuren komen later wel.

  Nike Magista Obra II Academy

  De bal glijdt over het tongloze Flyknit bovenwerk. Je voelt de machtige werking van het 3D reliëf en kijkt voor je uit. Overzicht. Altijd op zoek. Een steekpass dwars door de verdediging, een slinkse manoeuvre in de middencirkel, een buitenkantje rechts als het moment daarom vraagt. Gefocust op het spel volgt abrupt een onderbreking. Het is geen fluitsignaal en het zijn niet de regendruppels die jou storen, ACC controleert de bui. Op de linkervleugel, daar gebeurd iets. Zomaar en ineens zet de linksbuiten zonder bal een schijnbeweging in. Dit zie je graag. De tegenstander weet het even niet. De spits zakt ietsje in en kijkt je aan. Zijn dwingende ogen herken jij uit duizenden. Hij eist de bal. In jouw rechterooghoek staat de rechtsbuiten in de startblokken. Drie opties: links, rechts of spits. Het echte werk laat jouw brein draaien op volle toeren. Je gaat voor de spits. Zekerheid. De Dynamic Fit kraag beweegt mee met jouw actie en het eerste buitenkantje rechts is een feit. Een aangevuurd publiek moedigt jullie aan. De spits ontvangt de bal, houdt de boel bezig en passt een strakke bal terug. Kort en rap is jouw sprint om de directe tegenstander. Op topsnelheid staan de Flywires jou bij en een slinkse manoeuvre volgt. Transparante noppen draaien in het versgemaaide gras en steken er direct weer bovenuit. Jouw boodschap aan de tegenstander: knipper met je ogen en je bent te laat. Je neemt de bal aan en met een vlijmscherpe steekpass open je op links. De linksbuiten racet richting de cornervlag, tikt de bal vooruit en net voor de achterlijn geeft hij voor. Daar is hij. De sluwe vos. De rechtsbuiten verrast iedereen – behalve jou – met zijn plotselinge aanwezigheid in de zestien. Goal. Doelpunt. Golazo. 1-0 met nog geen 11 minuten op de klok. Je kijkt naar links, naar rechts en ziet de mensen langs de lijn genieten van het spel. Jij wilt meer en bent niet te stoppen. De Magista Obra II Academy is qua design één als alle andere. Qua kleur zwart: geen onzin, geen discussie. De zwarte voetbalschoen van 216 gram staat voor puur spel. Van je fouten leer je, ze maken je beter, venijniger, sterker en slimmer. Magista op de hak en de binnenzool tekent de schoen. De Swoosh mini onder de zool, klein aan de binnenkant hiel en groot aan de buitenkant hiel, kleurt de schoen. Samen met jou zijn zij op een missie. Voor niemand onderdoen is een understatement: meer willen betekent meer trainen. Jullie visie is unstoppable playmaking en jullie missie is winnen. Aan jouw de taak: just do it.

  De zwarte Nike Magista Opus II Academy
  De zwarte Nike Magista Opus II Academy

  Nike Magista Opus II Academy

  “Wil jij het? Zeg jij het? Of doe jij het?” Terwijl de bal stuitert op het zachte kangoeroeleer en de 3D-structuur de bal in toom probeert te houden, spreekt de trainer zijn mannen toe. Eén daarvan ben jij. Een man van het spel. Hij weet het en gaat voor je staan. Hij kijkt je aan. Druk opvoeren. “Wie is jouw baas?” Verontwaardigd ga je door met hooghouden, zoekend naar het juiste antwoord. De seconden tikken weg: “Geen idee” is jouw onzekere response. Jij weet het al, dit is goed mis. Je weet het namelijk nog steeds niet. Wie is jouw baas, niemand? Voor je neus plukt de trainer de bal uit de lucht. Even staat hij stil en even ligt alles stil. Het team, de spelers, de vroege vogels langs de lijn. Op het complex kan men een speld horen vallen. Hij grijnst. Kijkt je even aan, oog in oog. “De bal is jouw baas.” De woorden stromen door het lichaam, de zwarte tong met hybridedesign sluit zich nog meer om de voet. Onbegrip en begrip vormen een totale focus. Jouw kunnen is nog lang niet op dat niveau waar jij wilt zijn. Daarom draag jij de zwarte Nike Magista Opus II Academy. Alledrie de Nike logo’s: zwart, Magista woordmerk: zwart, het reliëf: zwart, de voorgestrikte veters: zwart. 191 gram zwart tekent de potentie. Hiervoor ben je afgereisd naar de academie. De echte lessen van het vak. De trainer geeft zijn les een vervolg. Hij fluistert het half toe maar iedereen heeft het gehoord, in de loop: “Wees de baas over de bal.” Jouw voeten waren al bezig. Tech Craft had jij al getest. Jouw brein is nu geactiveerd. De combinatie is heersend. Verder met hooghouden. De bal balanceert van links naar rechts en jij dirigeert als nooit tevoren. De EVA-inlegzool met PORON®-inzetstukken dempen iedere aanraking. De bal zweeft in de lucht. Volledig in je element droom je weg bij het voetbal op het pleintje. “Eerste oefening.” Terug bij de les. Opgewarmd jog je naar de schots en scheef klaargelegde pionnetjes, expres een beetje slordig? Vast wel. Nu is het jouw beurt. Een boost van motivatie. Als de Magista Opus en jij elkaar eenmaal hebben gevonden hoef je niet verder te zoeken. Het spel is begonnen. Direct op tempo. De doorschijnende kegelvormige noppen – op een kunstzinnige zool gemaakt van nylon en Pebax® – prikken in het trainingsveld. Alles op techniek, juist op deze snelheid is terugdeinzen geen optie. Je stijgt boven jezelf uit. Vlijmscherpe wendingen vanuit de voorvoet. Je kapt, je draait. Vrij op het natte gras. De draaizone is aan en ACC doet zijn werk. Je geeft schwung aan de eerste training. Net regende het nog en nu schijnt de zon beetje bij beetje door de steeds dunner bepakte wolken. Jij vind de ruimtes, de medespelers. Jij opent en domineert. Het valt op. De trainer zegt niets. Dat hoeft ook niet. Je voelt het. Zijn energie. Zijn hoop. Hij ziet wat velen over een kleine drie jaar gaan zien. Hiervoor is hij trainer. Een talent als jij komt niet vaak voorbij. Een ruwe diamant. Klaar om geslepen te worden.

  Wees zelfverzekerd

  “Ik weet het niet, hij moet nog veel leren.” “Ik denk niet dat hij het redt.” “Hij is geen teamspeler.” Als er kritiek is, kan dit je maken of breken. Hoe ga jij ermee om? De trainers vandaag de dag beschermen hun talenten. Van kinds af aan ligt de lat hoog. Het voetbal op het pleintje ligt niet ver van het voetbal in een stadion. Het enige verschil is de mentale omgang. De zwarte Nike Magista Academy Pack geeft ons een levensles. Juist bij tegenslagen: wees zelfverzekerd.