Productanalyses

  Jordan NBA All-Star Edition-shirt

  (0)

  Team LeBron vs. Team Steph

  1 Mar, 2018

  © Nike, Inc. - De Jordan NBA All-Star Edition-shirt, met Westbrook

  Zwart en wit

  Een zondagavond in het zuiden van Californië. Verlichte palmbomen voor de ingang van het Staples Center, Los Angeles. Rumoer voor de deur, drukte binnen in het gebouw. Een voor een druppelen de NBA-sterren binnen. Grote zonnebrillen, glimmende sneakers, flitsende camera’s. Nog snel handtekeningen zetten, een paar keer op de foto en rustig naar de kleedkamer. Daar zitten de reuzen op een rij. Als de NBA-sterren ergens tegen elkaar moeten spelen, dan maar in de City of Angels. Heel Hollywood op de voorste rijen. Licht uit, spot aan. Dit zijn de Jordan Brand NBA All-Star Edition-shirts.

  © Nike, Inc. - De witte Jordan NBA All-Star Edition-shirt, met Westbrook

  Dit weekend zijn er meer lenzen, meer lampen dan normaal – het is een groot circus. Voor de atleten is het feest: een weekend ontspannen, gewoon lekker spelen, geen wedstrijddruk. Zo begint het althans, in het vierde kwart gaan ze toch altijd aan het werk. Want niemand wil verliezen. Zeker niet in het nieuwe format. Niet langer East vs West, maar Team LeBron vs Team Steph – in zwart en witte Jordan Brand All-Star Game-shirts.

  © Nike, Inc. - De zwarte Jordan NBA All-Star Edition-shirt, met Westbrook

  Niet langer East tegen West betekent dat die namen ook niet meer op het shirt hoeven. Teamcaptains LeBron James en Stephen Curry kiezen spelers uit alle mogelijke teams in de league. Iedere All-Star speelt daarom met het eigen teamlogo voorop het basketbalshirt. Geen kleuren van de franchise waarvoor ze spelen, enkel zwart en wit. Jumpman-logo rechts, KIA-logo links op de borst. De witte shirts van Team LeBron en de zwarte shirts van Team Steph hebben allebei boven het rugnummer een ster met daarin het NBA-logo, in zwart-wit uiteraard. In de kraag achterop staat klein LA18, in Los Angeles-achtige street sign-typografie.

  ‘Jordan Brand is nooit bang geweest om de grenzen van innovatie en stijl op te zoeken’, zegt David Creech (Jordan Brand VP Design) tegen Nike. ‘Deze uniforms stralen dat uit. Ons doel was de Jordan sportswear-straatstijl combineren met die van Los Angeles en zo shirts te maken die geschikt zijn voor zowel op als naast het veld.’ Dat is gelukt.

  © Nike, Inc. - De zwarte Jordan NBA All-Star Edition-shirt, met Westbrook

  Met half Hollywood op de voorste rij – comedians, acteurs, muzikanten en andere atleten op het puntje van hun stoel – betreden Team LeBron en Team Steph het veld voor de All-Star Game 2018. Een van de grootste shows in sport wereldwijd – en de NBA All-Star shirts stelen de spotlights.