Nike

  Fast Audacious Football pack

  (0)

  Fast AF.

  6 Feb, 2018

  © Nike, Inc. - De Fast Audacious Football pack

  Als je durft

  AF? We horen het je denken. In het Engels staat AF inderdaad voor meer dan Audacious (gedurfd) Football. Wat Nike wil uitstralen is wel duidelijk. Deze schoenen zijn voor de uitdager, hij die lef toont, die zich nergens voor schaamt. Trek maar aan – als je durft.

  Lewandowski zal zijn wenkbrauwen even hebben opgetrokken bij het zien van deze Hypervenom versie. Dit valt wel op. Aan kwaliteit leveren ze niks in. Uiteraard zijn alle technologieën aanwezig. De PORON-schuimblokjes op de wreef zien eruit als schubben. Niet verkeerd. Oranje Flywire-technologie langs de zijkant van de voeten. Oranje Hyper Reactive-zool voor extra grip en beweeglijkheid. En natuurlijk de Flyknit-sok, maakt de schoen een met je voet. Sterk.

  Iniesta begon vast ook te watertanden bij het zien van de Magista. Dit zal niet verkeerd staan onder dat uittenue van Barca. De tenen zijn metaalgrijs. De achterkant en de sok zijn oranje. Nike deed wel een kleine aanpassing in die sok. Die zit iets ruimer, net wat meer bewegingsvrijheid. Ook de noppen ondergingen een reconstructie: een nog stabieler draaiende Iniesta. Middenvelders in La Liga zuchten en steunen al bij de gedachte.

  Maar het hoeft allemaal niet zo opvallend. Dat bewijst de Tiempo: helemaal zwart, met een oranje zool. Donkere voetbalschoenen, het zal nooit vervelen. Onder het oppervlak van superfijn leer zit een skelet van schuim. ‘Touch’ is niet voor niks het toverwoord hier. Deze silo ziet er dan stoer uit, qua comfort laat Nike niets aan het toeval over: Flywire langs de zijkant voor stabiliteit, Flyknit op de hak voor een licht gewicht en extra kussentjes op de hiel voor goeie pasvorm. Sierlijk maar onverbiddelijk als altijd draaft Pique op deze stijlvolle sloffen door Camp Nou.

  Complimenten aan de oplettende lezer. Goed gezien: er ontbreekt een schoen. De Mercurial. En dat is met een reden. Wacht rustig af een paar dagen – het wordt vanzelf duidelijk waarom hij er nu niet bij staat.