New Balance

  Otruska pack

  (0)

  Dual attack.

  25 May, 2018

  Otruska pack
  © New Balance. - De Otruska pack

  Othrus

  De computers bliepen, schermen staan te zoemen. Op het hoofdkantoor van New Balance draaiden de machines overuren met het WK in aantocht. Het leverde iets fraais op: agressieve, dual attack.

  Otruska is afgeleid van Orthrus, een tweekoppige hond uit de Griekse mytholgoie. New Balance geeft er een Russisch tintje aan. Aanvallen gaat hier in twee vormen: ferocity (wild) en deception (misleiding). Je vraagt je misschien af: wat zijn de wapens dan? De Furon en, een gloednieuwe silo, de Tekela.

  Van een afstand lijken ze haast identiek. Zeker in deze kleuren. Wit, met een glimmende rode zool, en rode details. Zoom in en er blijken flinke verschillen te zijn. De Furon is puur voor aanvallers, spelers die moeten afmaken. New Balance ontwikkelde FantomFit en Hidraskin voor een grotere en zuivere strikezone (zoals de Engelsen zeggen) voor spitsen. De zool kreeg ook een update voor net wat meer explosiviteit.

  De nieuwe Tekela is andere koek. Hier draait alles om snelheid. Snelle spelers worden nog sneller. Behendigheid krijgt een nieuwe betekenis. Voor lichtvoetige spelers zijn voortaan slow-motion camera’s nodig. Over snelheid hoef je New Balance – volledig thuis in hardlopen – niets te vertellen. De schoen bevat Kinetic Stitch: microvezelstikjes voor buitengewone stabiliteit en balgevoel. Een speciale noppenplaat helpt bij het draaien. Op de binnenzijde van de schoen staat groot New Balance.

  Met deze tweeledige aanval reist New Balance oostwaarts. In rood en wit naar de Russische hitte. Kijken of de thermostaat nog een beetje opgevoerd kan worden met wat ferocity en deception. De dual attack komt eraan.