Voetbalshirts

  Nederlands Elftal shirt 2018

  (0)

  'Lethal Reignition.'

  2 May, 2018

  © Nike, Inc. - Het Nike Nederlands Elftal thuisshirt 2018

  De leeuw

  Laten we het vooral niet hebben over de laatste jaren. Die waren grauw, en belangrijker: die zijn geweest. Het is tijd voor het nieuwe Oranje. Het land is minstens net zo gretig als het jonge Nederlands Elftal. Dus kom maar op met die nieuwe shirts.

  © Nike, Inc. - Het Nike Nederlands Elftal thuisshirt 2018

  Waar het bij de mannen wat minder ging, compenseerden de vrouwen dat ruimschoots in de zomer van 2017: Europees kampioen! Als eerste Nederlandse vrouwenteam de beste van Europa. Wellicht kwam het door dat speciaal ontworpen leeuwinnen-embleem op hun shirt. Terwijl zij de vrouwenvoetbalgeschiedenis uitbreiden, krijgen de vrouwen uiteraard ook een nieuw tenue – en dat speciale embleem blijft.

  Het zal niemand verbazen: het thuisshirt is oranje. Een mooie warme tint. De snelheidsbevorderende Vaporknit-technologie – met speciaal gestikt garen – hebben op de schouders een lichtere kleur oranje. De leeuw links op de borst is zwart (op een oranje achtergrond), net als de Swoosh rechts op de borst. Voor het uitshirt geldt hetzelfde, maar dat shirt is lichtblauw – met op de voorkant dunne, diagonale, donkerblauwe streepjes die in het midden samenkomen, volgens Nike een eerbetoon aan het Nederlandse totaalvoetbal.

  © Nike, Inc. - Het Nike Nederlands Elftal uitshirt 2018

  Nu iedereen wel over de eerste teleurstelling heen is van het missen van het WK, kunnen we verder. Hopelijk de spelers ook, want een grote uitdaging wacht: de Nations League, kwalificatie voor het EK 2020. Nederland zit in de poule met Frankrijk en Duitsland. Laat maar komen. We staan aan de vooravond van een nieuw voetbaltijdperk, een Lethal Reignition noemt Nike het. Klaar voor een zelden vertoonde wederopstanding met groot talent en een eigen speelwijze? Iets waar Nederland weer trots op kan zijn – want Oranje wordt gemist.