Voetbalshirts

  Mexico WK uitshirt 2018

  (0)

  Pasión y Orgullo.

  9 May, 2018

  © adidas Int. - Het Mexico WK uitshirt 2018, met Chicharito

  De blik

  Kijk een Mexicaan in zijn ogen en je ziet het direct: die maakt geen geintjes als de bal rolt. Zij spelen niet voor zichzelf, of voor hun ego, maar voor 127 miljoen landgenoten. De adelaar en de bal groot op de borst, vuur maken in Rusland, in een haast presidentieel uitshirt.

  Want het shirt is sjiek en stoer tegelijk. Waar het thuisshirt traditioneel groen is, verschilt het uitshirt nog wel eens van kleur. Zwart, rood, wit of een combi daarvan. Deze keer? Een combi, maar vooral wit. Halverwege de romp zit een strook over de breedte in de kleuren van de nationale vlag: groen, wit, (bordeaux)rood. Drie groene adidas-strepen op de schouders, groen adidas-logo rechts op de borst, het FMF-logo op het hart is omlijnd met een rood randje. Best clean allemaal. Een shirt met statuur.

  © adidas Int. - Het Mexico WK uitshirt 2018, met Vela

  Best clean allemaal? Sta even stil bij dat embleem van de federatie. Dat hoort bij de Mexicaanse trots. De adelaar met gespreide vleugels. De ouderwetse zwart-witte voetbal. De Azteekse tekens middenin. Het gouden lint eromheen. Daarin de woorden ‘Pasión’ en ‘Orgullo’, passie en trots. Wat wil je nog meer? Soy México in de nek. Wat wil je nog meer!

  Laat die Duitsers maar komen. Met een vurig volkslied valt wel te raden wat zij gaan meemaken tegen Los Mexicanos. De hitte uit Midden-Amerika komt naar Rusland. Chicharito, Guardado en Vela komen herrie maken in het wit, laten zien waar Mexico voor staat: strijden met passie en trots.