Voetbalshirts

  Manchester United uitshirt 2018/19

  (0)

  ‘The Football Pink’.

  4 Oct, 2018

  © adidas Int. - Het Man United uitshirt 2018/19, met Pogba

  Roze krant

  De duivels uit Manchester kleuren roze. Voor het eerst in de geschiedenis van de club. Turijn en Madrid zagen al eens roze, nu is het de beurt aan Manchester United – dit is het nieuwe uitshirt.

  De echte rode Mancunian herkent de kleur wellicht. Net als de grote Italiaanse sportkrant La Gazetta dello Sport is het papier van de Manchester Evening News ‘Football Pink’ – hét dagblad voor de echte United-fan – ook roze. Waar de stad normaal rood en zwart is, inspireerde deze krant adidas tot het maken van een roze uitshirt.

  © adidas Int. - Het Man United uitshirt 2018/19

  De basis van het shirt is roze. Lichtroze. De randen om de uiteinde van de mouwen en de drie adidas-strepen op de schouders hebben een iets donkerdere tint. Het adidas-logo en Man U-embleem zijn mat zwart. Een overzichtelijk design. Dat maakt het geschikt voor zowel de spelers als fans.

  Zeggen dat United tot nu toe speelt als een krant is misschien wat flauw, maar het begin van het seizoen is zeker niet om over naar huis te schrijven. Daar gaat ongetwijfeld verandering in komen. Met zo’n uitshirt kan dat toch niet anders? Het roze is sjiek en stoer tegelijk, alles behalve soft. Zo trekken de roze duivels door Engeland.