Voetbalshirts

  Manchester United uitshirt 2017/18

  (0)

  Terug naar de 90s.

  11 Jan, 2018

  © adidas Int. - Het Man United uitshirt 2017/18, met Pogba

  Patroon

  United-fans opgelet! De echte Mancunian herkent dit patroon. Voor velen was het voor hun tijd. Sommigen halen het zo voor de geest. Een iconisch shirt uit de 90s krijgt een modern en stoer tintje. De spelers komen goed voor de dag in de rest van Engeland, de fans lopen niet voor lul in de wijk. Heden en verleden, straat en veld in één shirt.

  Adidas viert het rijke verleden van Manchester United met een herinnering aan begin jaren negentig. Twee seizoenen lang droeg United een opvallend wit-blauw uittenue. Kleine kroontjes maakten het shirt zowat hypnotiserend. Echt grote successen werden niet geboekt in dit shirt maar iconisch was het wel. Nu, vijftien jaar later, gaat Manchester terug in het verleden.

  Pogba, Lingard en Herrera reizen dit seizoen Engeland door in een soortgelijk patroon. Een fraai uitshirt met een design gebaseerd op het uittenue van 1990-1992. Toen wit en blauw, nu zwart en grijs. Op de voorkant en mouwen zijn de figuurtjes te zien, de achterkant is helemaal zwart. Drie witte adidas-strepen in de zij.

  De achterstand op de stadsgenoot is groot, 15 punten. De titel halen zal moeilijk zijn. Maar een goeie basis leggen voor volgend seizoen heeft nu prioriteit. Een half jaar lang voorbereiden op het nieuwe seizoen, in een Manchester United uitshirt dat herinnert aan het grote verleden van de club. Laat de spelers beseffen waar ze spelen, voor wie ze spelen – dat alleen de bovenste plek telt in dit shirt.