Voetbalshirts

  Manchester United thuisshirt 2017/18

  Mourinho sleutelt aan de rode machine.

  7 jul, 2017

  Manchester United thuisshirt 2017/18
  Het rode adidas Manchester United Adizero thuisshirt 2017/18

  Het adidas Manchester United Adizero thuisshirt 2017-2018

  Rashford sluit zijn ogen. Noppen tikken op de vloer. Diep ademhalen. Boven hem buldert het: 75 duizend fans schreeuwen en zingen. Hij kijkt naast zich: het beton trilt. De muren zingen mee. Old Trafford leeft. Hij trekt zijn rode Manchester United Adizero thuisshirt 2017/18 even recht, frummelt aan de zwart-witte strookjes aan het uiteinde van de mouwen, wrijft over het opgestreken embleem links op de borst en sluit de bovenste van twee knoopjes in de kraag. Diep ademhalen. Plots schreeuwt er iemand achter hem. Pogba pept zijn ploeg op en slaat hem op de drie witte strepen op zijn schouders. Lopen, door de tunnel, het veld op. De druk neemt toe, de mesh-stof in de oksels en de zij met adizero-technologie vangen de eerste zweetdruppels op. Het houdt hem koel. Het geluid zwengelt aan. De felle lichtmasten verblinden even, maar dan ziet hij het gras, de fans, de camera’s. Iedereen staat. Kippenvel. Het witte adidas-logo rechts op zijn borst en het grote Chevrolet-logo midden op het shirt glinsteren in het geflits van de fotografen. De fans zingen. Hij loopt vlak langs de mensen richting de middenlijn. Een jongetje met zijn vader kijken hem aan. Even oogcontact. Rashfords trots groeit. Borst vooruit, het felrode, lichtgewicht Manchester United Adizero thuisshirt strak om de torso. Klaar voor de wedstrijd. Mourinho ziet het en weet genoeg.

  Het rode Manchester United Climacool thuisshirt 2017/18
  Het rode adidas Manchester United Climacool thuisshirt 2017/18

  Het adidas Manchester United Climacool thuisshirt 2017-2018

  Het is dringen in de bus op weg naar het stadion. Een jongetje kruipt tegen zijn vader aan. Zijn Manchester U-shirt drukt tegen het plastic zitbankje. De bus staat vol met zingende supporters, gekleed in de kleuren van de club: rood, zwart en wit. Het komt terug in de zwart-witte strookjes aan het uiteinde van de mouwtjes van het klassiek ogende rode Manchester United climacool thuisshirt 2017/18. De drie witte strepen op de schouder van de inzittenden werken hypnotiserend. Bij aankomst neemt het rumoer toe. Het is een broeierige avond. Sommige supporters doen het bovenste knoopje van hun kraagje los. De Climacool-technologie houdt hen koel en voert het zweet snel af. Het jongetje loopt hand in hand met zijn vader mee in de mensenstroom richting de ingang. Zijn Manchester United-sjaal bungelt om zijn nek en slingert heen en weer tussen het geweven clublogo links op de borst en het witte adidas-logo rechts op de borst. In de rij geeft zijn vader hem het ticket: ‘Goed vasthouden, niet kwijtraken’. Hij drukt het tegen zijn buik, net onder het Chevrolet-logo. Grote mannen om hem heen zingen clubliederen. Door de draaideur het stadion in. Al die trappen op. De Mesh-stof in zijn zij en onder zijn oksel schuurt langs de trapleuning. Bij het vak controleert de steward het kaartje en wijst hen naar beneden, naar de voorste rijen. Aan het veld op Old Trafford, een droom voor elke jonge Manchester-fan. Ze lopen naar beneden en gaan zitten. Het gras kunnen ze bijna aanraken. Twee rijen achter hen neemt net een heel United-jeugdteam plaats: zestien spelertjes in het Manchester United thuisshirt 2017/18 voor kids. Even later komen de spelers uit de tunnel. Iedereen gaat staan. Een heftige geluidsgolf rolt van de tribune. De haren van het jongetje staan recht overeind. Hij tikt zijn vader aan: ‘Kijk pap, daar loopt Rashford’. De spits kijkt het tweetal even aan en loopt dan verder. Op enkele meters volgt Mourinho. De vader en het jongetje gaan zitten. De spelers zoeken hun positie. Het publiek zingt. De scheids fluit. De bal rolt.

  Bindende factor

  Mourinho’s machine draait op werklust, discipline en onvoorwaardelijke steun van de fans. Hij bespeelt iedereen: de supporters, de media en zijn spelers. Hij heeft alles onder controle. Hij bezit de gave om een club hechter te maken. De supporters gaan houden van hun spelers en de spelers van hun fans. Mourinho is de bindende factor en het Manchester United thuisshirt 2017-2018 helpt hem daarbij. Dit rode shirt bindt de spelers en de fans. De hechtheid van een team is de basis voor succes. En dat is wat Mourinho opbouwt: een hecht en hongerig team.