Voetbalshirts

  Manchester United thuisshirt 2017/18

  (0)

  Sleutelen aan de rode machine.

  13 Dec, 2017

  © adidas Int. - Het Man United thuisshirt 2017/18, met Shaw

  Onderschat United niet. Nooit.

  In Manchester borrelt iets. Buiten ieders zicht smeedt José Mourinho een plan. De Europa League was leuk, maar The Special One wil alleen het allerhoogste: de landstitel, de Champions League. In de industriestad sleutelt hij stilletjes aan zijn eigen machine. Met één doel in het hoofd: zijn ploeg, zijn mannen, in het Man United thuisshirt 2017/18 bovenaan de ranglijst. 

  Op de wedstrijddag wapperen grote rood-zwart-witte vlaggen achter de goals, de kleuren van de club, de kleuren van de stad. Ze komen terug in het shirt – twee subtiele randjes aan het uiteinde van de mouw. Dit is het derde jaar met adidas als hoofdsponsor. Hypermodern met Climacool-technologie, en tegelijkertijd een minimalistisch design, met drie knoopjes in de kraag: een eerbetoon aan de shirts uit het rijke verleden van de club.

  Manchester United won namelijk al 20x de Premier League, een record. In de all-time ranglijst staat de club dik bovenaan. Old Trafford heeft de grootste capaciteit van de Premier League. Hoeveel bewijzen wil je? Manchester United is de grootste club van Engeland.

  © adidas Int. - Het Man United thuisshirt 2017/18, met Jones

  Nu willen ze ook weer de grootste worden in Europa. Mourinho ziet het voor zich, bouwt rustig door aan zijn plan. Makkelijk zal het niet worden. Maar met spelers als Pogba, Lukaku en Rashford en 75.000 fans in het Theatre of Dreams kun je United niet onderschatten. Nooit.

  Voetbal en sportswear komen samen in dit klassiek ogende shirt. De spelers en fans, het zijn allemaal Mancunians. Het rode Manchester United shirt verbindt de twee, op Old Trafford. En Mourinho orkestreert het allemaal. The Special One houdt alles scherp in de gaten.