Voetbalshirts

  Manchester United derde shirt 2017/18

  (0)

  ‘Holy Trinity’

  5 Feb, 2018

  © adidas Int. - Het Man United derde shirt 2017/18, met Lingard

  Het standbeeld

  Help ons het derde shirt van jullie club te ontwerpen – die oproep ging uit aan alle Mancunians. Heel Manchester sprintte naar de tekentafel, pakte de krijtjes en begon te schetsen. Het winnende design? Een lichtgrijs shirt met de geschiedenis in de vezels.

  Het is duidelijk waar de fans naar snakken: succes vergelijkbaar met de jaren zestig. Onderaan de voorkant van het shirt zijn namelijk in donkergrijs drie clublegendes te zien. Ze kijken rond door een leeg ‘Theatre of Dreams’. Een kleine hint naar de spelers van nu wellicht? Naar die tijd willen de fans terug.

  We zien het silhouette van het bekende ‘Holy Trinity’-standbeeld dat buiten Old Trafford staat. Een standbeeld van clubiconen Sir Bobby Charlton, George Best en Denis Law. In de jaren zestig wonnen zij alle drie een keer de Ballon d’Or. En in 1968 hielp het trio Manchester United als eerste Engelse club naar winst in de Europa Cup I (de voorloper van de Champions League). Een gouden periode uit de clubgeschiedenis staat gedrukt in het polyester.

  Het zal ongetwijfeld inspirerend werken op de spelers. Hoewel de druk er niet minder op wordt, is nu wel duidelijk wat er op het spel staat: de eer van ‘The Reds’. Bij zo’n grote club horen nou eenmaal hoge verwachtingen. Nu is het aan de spelers om de naam hoog te houden.

  En dat gaat gebeuren in opvallend lichtgrijs. De randjes in de kraag en aan het uiteinde van de mouwtjes zijn iets donkerder grijs. De drie adidas-strepen op de schouders zijn wit. Op de voorkant zitten kleine puntjes, die groffer zijn zodat het standbeeld naar voren komt. Climacool-technologie moet de selectie weren tegen de hitte. In Manchesters pittige klim terug naar de top is koel blijven geen overbodige luxe.

  Schuilt er in de huidige selectie van United een nieuw historisch trio? Als het aan Pogba, Lukaku en Lingard ligt zijn zij het. Er is nog een lange weg te gaan, maar niks is onmogelijk. Dat hoef je de selectie en zeker de trainer niet twee keer te zeggen.