Voetbalshirts

  Man City uitshirt 2017/18

  (0)

  Paarse storm.

  31 Dec, 2017

  © Nike, Inc. - Het Nike Man City uitshirt 2017/18, met Sané, Danilo en Ederson

  Zoek de lichtblauwe details

  We zijn net over de helft. 19 keer winst. 58 punten. 61 goals. Nog nooit begon een team beter aan een seizoen in de Premier League dan Manchester City. Haast nooit puntverlies, soms onwaarschijnlijk voetbal, altijd met een lach. De laatste 18 duels op rij werden gewonnen, een record. Wie stopt City op weg naar de titel?

  In de eerste seizoenshelft won City alle uitduels. Je leest het goed: allemaal. Op bezoek bij Chelsea en United, maar misschien nog wel knapper: ook bij alle middenmoters en degradatiekandidaten. Iedereen wil toch altijd winnen van de nummer 1? Tegen deze kwaliteiten is gewoon niets te beginnen. Pep heeft het op een rij en de rest van Engeland kan alleen maar toekijken. Nog geen puntverlies in uitduels dus – misschien is het wel dat paarse shirt.

  © Nike, Inc. - Het Nike Man City uitshirt 2017/18, met Sané, Ederson, Danilo en Foden

  Al meer dan 50 jaar komen paarse tinten zo nu en dan terug in de tenues van City. Memorabele prijzen die de club haalde in deze kleur zijn de FA Cup in 1956 en de landstitel in 1968. Dat is alweer jaren terug. Tijd voor een nieuwe dus – in moderner paars dit keer.

  Ontworpen voor en getest door ’s werelds beste voetballers, zegt Nike. Perfect voor City. De grootste troef? AeroSwift-technologie. Sané, Danilo en Foden spelen de uitwedstrijden in een paars shirt – met speciaal gestikte vlakken rond de torso – dat 10% lichter en 50% rekbaarder is. Zweet wordt 20% efficiënter weggevoerd en het Man City uitshirt 2017/18 droogt 25% sneller. Zo speelt City altijd op 100%.

  Als de scheids fluit, steekt een paarse wind op. Binnen enkele minuten verandert de wind in een orkaan. Een allesverwoestende storm die niets heel laat op bezoek bij de tegenstander. Zoek naar de lichtblauwe details – het dunne randje rond de nek en clubembleem – alleen dan zie je ze gaan: de mannen van Pep. De Cityzens. De kampioen.