Voetbalshirts

  Man City thuisshirt 2018/19

  (0)

  Seizoen van records.

  14 May, 2018

  © Nike, Inc. - Het Nike Man City thuisshirt 2018/19, met Sané

  100

  Het was een seizoen van records. 100 punten. 16 van 19 uitwedstrijden gewonnen. De langste reeks gewonnen wedstrijden (18). De meeste goals gescoord (106) en beste doelsaldo ooit in de Premier League (+79). Moeten we nog even doorgaan? Pep zal niet snel schrikken van een uitdaging. Maar hoe ga je over dit seizoen heen? Het gewoon herhalen, in nieuw lichtblauw.

  Inmiddels is City een van de grootste clubs wereldwijd. Maar de club hoorde er niet altijd al bij. Ze zijn relatief nieuw. Zelf beschouwen ze het seizoen 1998/99 als de grote doorbraak. Dit tenue is gebaseerd op dat seizoen en het seizoen van hun eerste nationale titel: 1937.

  De donkerblauwe details zijn een knipoog naar dat verleden. Fraai gecombineerd in de moderne Vaporknit-technologie. Minder stof, minder zwaar – en dus nog sneller. Sané spitst zijn oren. Samen met Sterling flitst hij binnenkort langs de lijn in mouwen met flinterdunne donkerblauwe streepjes. Een sjiek donkerblauw knoopje siert de voorkant van het kraagje, achterop onderbreekt een donkerblauwe strook (met klein bovenaan in lichtblauw City) de raglanmouwen. Binnenin de kraag staat Blue Moon, de titel van het clublied. De fans zijn dichtbij.

  © Nike, Inc. - Het Nike Man City thuisshirt 2018/19

  Manchester City is de laatste club om te vergeten waar ze vandaan komen. Het succes danken ze aan de steun van de locals, de steun van de plaatselijke community. Met City in the Community (CITC) probeert de club iets terug te doen. Ze zetten zich in voor de gezondheid, het zelfvertrouwen en veiligheid van de jeugd. Jongeren uit het programma helpen nu bij de lancering van het shirt.

  Het is wel duidelijk: City is het volk. De sterren spelen niet voor de miljoenen. Hier gaat het om plezier, iets terug doen voor de fans, en voor de lichtblauwe stad. Dan maken die records eigenlijk niet zoveel meer uit.