Voetbalshirts

  Man City thuisshirt 2017/18

  (0)

  Manchester is lichtblauw.

  11 Dec, 2017

  © Nike, Inc. - Het Nike Man City thuisshirt 2017/18, met De Bruyne, Sané en Sterling

  50 jaar later…

  City loopt voorop. City vernieuwt. Ze proberen grenzen te verleggen. De laatste tien jaar investeerde de club in een hypermodern trainingscomplex, vrouwenelftallen en hun eigen Academy. En het hielp: vijf grote titels sinds 2011 voor de mannen, de triple voor de vrouwen en drie opeenvolgende finaleplaatsen in de F.A. Youth Cup. Toch is de honger nog niet verdwenen.

  Dit seizoen aast City op nog groter succes, in een shirt gebaseerd op het kampioenschapstenue uit het seizoen '67-'68: traditionele kleur met een modern tintje. Jagen in volledig lichtblauw met witte accenten in de kraag en de zij.

  Het grootste verschil met het tenue van 50 jaar geleden? De technologie. Bij de juiste lichtinval doemen de gestikte vlakken rondom de torso op. De mesh-strook in de zij rekt mee bij ultieme krachtsinspanning. Allemaal bedoeld voor een perfecte pasvorm. Daarbij voert de AeroSwift-technologie overtollig zweet direct weg. Met dit lichtblauwe pantser blijven de spelers van City 90 minuten gaan.

  ©Foto credits news.nike.com - Diaz, Sancho en Foden presenteren het Nike Man City thuisshirt 2017/18
  © Nike, Inc. - Het Nike Man City thuisshirt 2017/18, met Diaz, Sancho en Foden

  En dat is nodig met hun speelstijl. Ze willen vooruit, druk zetten, scoren! Leroy Sané hoef je dat niet te vertellen: ‘Mijn eerste seizoen bij City was geweldig. We werken hard om enthousiast, aanvallend en in hoog tempo te voetballen. We kijken uit naar winnen, winnen voor de fans.’

  Want dat is waar ze het uiteindelijk voor doen: het blauwe deel van de stad, de echte fans. Sommige mensen zien City misschien als een bij elkaar gekocht elftal, maar achter de schermen gebeurt meer dan je denkt. De club investeert flink in de jeugdopleiding. En nu breken de eerste talenten door. Als mega-talent en kind van de club Phil Foden zich dit seizoen in het Manchester City thuisshirt 2017-2018 hijst, zal hij nooit vergeten waar hij vandaan kwam: ‘Ik ben opgegroeid in Manchester. En met City. Ik heb gezien hoe de club talenten ontwikkelt op alle niveaus. We zien allemaal de standaard van het eerste elftal. Dat drijft ons.’

  Zo verandert City langzaam in een geoliede machine. Het lijkt steeds makkelijker te gaan. Pep heeft alles onder controle. De spelers hebben plezier en het spel is adembenemend. City heeft de titel voor het grijpen.