Nike

  Manchester City Tech Fleece 2019

  (0)

  Werkbijen.

  28 Feb, 2019

  manchester city tech fleece zwart 2019
  © Nike, Inc. – De zwarte Nike Manchester City Tech Fleece 2019

  Zwart, met een beetje geel

  Manchester is een arbeidersstad. Vroeger een grauwe stad vol werkbijen, nu een levendige plek waar mensen nog steeds diezelfde mentaliteit hebben. Ook bij Manchester City. Want waar het misschien lijkt alsof de club drijft op geld, duwen hardwerkende clubmensen en trouwe fans – lopend in zwart Tech Fleece – City vooruit.

  Een stadssymbool van Manchester is een bij, een werkbij. Tijdens de Industriële Revolutie eind 19de eeuw was Manchester een van de vooroplopende industriesteden. Een stad vol harde werkers. Een bij leek het perfecte symbool. Geregeld verschijnt het bijtje nog op een van de shirts of andere kledingstukken. Nu zit het geel-zwarte bijtje op de linkermouw van het nieuwste Man City Tech Fleece-pak. Een ode aan de bikkelharde fabrieksarbeiders uit de stad, een ode aan de fans.

  © Nike, Inc. – De zwarte Nike Manchester City Tech Fleece 2019

  Zo weten de spelers voor wie ze spelen, wie er elke week inschakelt voor de wedstrijd. Op koude dagen blijven die fans en de spelers lekker warm door het warmtevasthoudende fleece. Het voelt dun, en toch ontsnapt de warmte niet. Even helemaal afsluiten is ook mogelijk met de vrij grote capuchon. Op de geel-zwarte bij na is het trainingspak helemaal zwart, ook de Swoosh en het City-embleem op de borst. Fraai detail: de rits opent ook vanaf de onderkant.

  Zo tegen de lente aan komen er vast nog wat koude dagen voorbij in Engeland. In de hevige strijd om de landstitel komt het zwarte Tech Fleece dan wel van pas voor de spelers en de fans.