Voetbalshirts

  Man City derde shirt 2018/19

  (0)

  Paars Europa in.

  25 Oct, 2018

  © Nike, Inc. - Het Nike Man City derde shirt 2018/19, met Mahrez

  Sash

  100 punten. Daarmee eindigde Manchester City vorig seizoen bovenaan de ranglijst in de Premier League. 106 doelpunten voor. 27 tegen. Nog nooit vertoond. Ontbreekt er nog een prijs in de kast: de Champions League. Dit derde shirt moet helpen die prijs nu eindelijk ook te pakken.

  In Engeland laat City tegenstanders weer alle hoeken van het veld zien. Week na week scherp zijn is lastig. Het gevaar schuilt dan in vermoeidheid en voortijdige uitschakeling in de Champions League. Iets wat iedere Cityzen dit jaar liever niet opnieuw ziet gebeuren. Dit verrassende, derde shirt moet dat gaan voorkomen.

  © Nike, Inc. - Het Nike Man City derde shirt 2018/19

  Drie speciale elementen bezit het. Allereerst maar even de Vaporknit-technologie, te zien aan de stiksels in de mouwen. In uitwedstrijden in Europa en de Engelse bekercompetities blijven de mannen van Pep droog en op temperatuur. Nummer twee: die klassieke, diagonale, oranje strook over het volledig paarse shirt. De sash, een eerbetoon aan oude voetbalshirts.

  Voor het derde element moet je even goed kijken. Over al die kleurtjes ligt een camouflagepatroon, met rondom het zilveren clubembleem een plattegrond van het industriële Oost-Manchester, het Etihad-stadion en de omgeving. Vergelijkbaar met wat we zagen op de derde shirts van Spurs, AS Roma en Atlético. De stad altijd dicht op het hart.

  Opvallend zal City zeker. De fans hopen dit shirt tot ver in het voorjaar te kunnen bewonderen in Europa. Wellicht wordt dit wel het shirt waarin City de Champions League gaat winnen.