Voetbalshirts

  Liverpool uitshirt 2018/19

  (0)

  De missie.

  14 Jun, 2018

  © New Balance. - Het New Balance Liverpool uitshirt 2018/19, met Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Oxlade-Chamberlain

  Paars

  Club of land, vroegen ze de fans. Een lastige keus? Niet voor Liverpool-fans. Het belangrijkste voor de Reds is de club. ‘Ik voel een grotere connectie met de Liverpool-spelers en coaches dan met die van het land’, zegt er een. Hier groeien mensen op met de club, een deel van hun leven. Vanaf dit seizoen krijgt dat leven een paars tintje.

  Paars dus, maar dan wel buiten de stad. Thuis zijn de Reds gewoon rood, uitwedstrijden voltrekken zich in een opvallend paars tenue. De oranje details – de sponsor, het NB-logo en streepjes op de schouders en in de zij – geven het shirt misschien iets kinderlijks, maar vergis je niet: hier zie je meer symboliek dan je in eerste instantie denkt.

  De club is al bekend met de sterke paarse kleur. Eerder zat de kleur in het derde shirt uit het seizoen 2012/2013. Belangrijker nog: de graphics voorop het shirt (in lichtpaars) zijn een ode aan de Main Stand op Anfield Road. Zelfs on the road zijn de fans dichtbij.

  Gesteund door NB Dry-technologie trekken Van Dijk, Salah en Oxlade-Chamberlain Engeland in. De grote uitdaging komend seizoen: uitwedstrijden winnen tegen directe concurrenten. Afgelopen seizoen werden daarvan vier verloren. Het paarse Liverpool heeft een missie.