Voetbalshirts

  Liverpool thuisshirt 2018/19

  (0)

  This means more.

  24 May, 2018

  © New Balance. - Het New Balance Liverpool thuisshirt 2018/19, met Firmino, Salah en Van Dijk

  Meer

  Het kan hard gaan soms. De Premier League was nog geen 10 wedstrijden oud of er werd al getwijfeld aan Liverpool. Ze wonnen er maar drie en de kritiek nam toe. Toen richtte Liverpool zich op. De volgende drie verliespartijen werden verspreid over 28 wedstrijden. Plek 4 als eindstation. Komend seizoen dan maar de top-3 in, met een dieper rood thuisshirt dan normaal.

  New Balance kleedt niet veel voetbalclubs aan, maar ze weten wat ze doen. Ook New Balance weet: bij Liverpool hoort rood. Peperrood. Hier en daar wat witte details (op de kraag, op de schouders en in de zij) en verder een warme rode kleur. Het NB-logo, clubembleem en de sponsor zijn wit. Het shirt oogt netjes, komt misschien door dat ene knoopje in de kraag. Met NB Dry-technologie, dat vocht snel wegvoert van het lijf en het shirt snel droogt, blijven de spelers sjiek en fris. Nog een leuk weetje: de subtiele graphics voorop het shirt eren de beroemde Main Stand op Anfield die plek biedt aan 20.000 supporters.

  © New Balance. - Het New Balance Liverpool thuisshirt 2018/19, met Henderson, Lallana, Salah, Mané en Firmino

  Het mooiste detail van het shirt zit achterop in de nek, in wit. Het getal ‘96’ staat tussen twee vlammetjes, een eerbetoon aan het aantal mensen dat omkwam bij de Hillsborough-ramp in 1989, aankomend seizoen in april precies dertig jaar geleden. Ligt voor de hand: volksclub Liverpool zal dat nooit vergeten.

  Want het volk is wat de club maakt. In goeie en slechte tijden blijven de fans bezeten. Zij zorgen dat een uitverkocht Anfield Road garant staat voor kippenvel. De haren van Firmino, Van Dijk en – misschien wel de beste voetballer van dit moment – Mo Salah staan iedere thuiswedstrijd overeind als ze in rood het heilige gras betreden. De energie is haast tastbaar. Dit is meer dan een shirt. Dit is meer dan gewoon voetbal.