Voetbalshirts

  Liverpool derde shirt 2018/19

  (0)

  Eén doel.

  6 Aug, 2018

  © New Balance. - Het New Balance Liverpool derde shirt 2018/19, met Salah, Mané en Matip

  28 jaar

  Er is goed nieuws en slecht nieuws. Het slechte nieuws: het einde van de zomer komt steeds dichterbij. Het goede nieuws: we kunnen Liverpool weer zien spelen. Vooralsnog vertrekken de sterren niet en het leukste team van vorig seizoen heeft een bijzonder derde shirt.

  Wat zou het mooi zijn als die voorhoede intact blijft. Soms lijkt het wel een computerspel daar voorin. Niet gek dus dat het shirt exclusief werd onthuld in PES2019. Het shirt is een ode aan de uitshirts die The Reds droegen van 1987 tot 1991. Dat was grijs en rood met een soort spiegelend ruitjespatroon. Kan mooier, maar wel herkenbaar.

  New Balance dacht: dat kunnen wij beter. Ze zijn erin geslaagd het gevoel van toen vast te houden en geven ook een moderen tintje mee. Niet in de laatste plaats door de NB Dry-technologie. Het spiegelende ruitjespatroon zie je terug in het wit. Op de mouwen zit een grijze strook. Het NB-logo en clubembleem zijn allebei rood. Beetje retro en toch lekker modern.

  © New Balance. - Het New Balance Liverpool derde shirt 2018/19

  Het mooiste detail zit achterop in de nek (net als in het thuis- en uitshirt). Daar staat ter nagedachtenis aan de Hillsborough-ramp, in 2019 dertig jaar geleden, tussen twee vlammetjes het getal 96, het aantal mensen dat omkwam. Mooi werk van New Balance, oog voor de fans. ‘Dit derde shirt maakt de Liverpool-collectie compleet. De shirts zijn ontworpen het team zo goed mogelijk te laten presteren en de geschiedenis van de club te eren. We weten zeker dat spelers en fans dit shirt dragen met trots’, vertelt Kenny McCallum, GM van New Balance Football.

  Mané heeft er in ieder geval zin in. ‘We hadden een sterke voorbereiding vorig jaar en we kunnen niet wachten tot de start van het volgende seizoen. Ik kijk uit naar de wedstrijden in dit shirt – het oogt sterk.’

  Liverpool gaf het seizoen nationaal en internationaal kleur. Alleen iets winnen deden ze niet. Even de harde feiten: Liverpool werd al 28 jaar geen landskampioen. De gretigheid zal alleen maar groter zijn. In de voorbereiding versloeg Liverpool al City en United. Precies, de nummers 1 en 2 afgelopen seizoen. Het spreekt voor zich waar Liverpool dit jaar voor gaat.