Voetbalshirts

  Juventus uitshirt 2018/19

  8.

  2 Oct, 2018

  © adidas Int. - Het Juventus uitshirt 2018/19, met Dybala

  Gala

  De Serie A is een paar weken onderweg en Juve draait lekker. Nog ongeslagen. CR7 komt los. Vooralsnog is er geen hobbeltje te zien in de weg naar titel nummer 8. Dat nummer staat binnenin de nek van het nieuwe uitshirt. Zodat de spelers onthouden wat het doel is dit seizoen. Op het embleem van Juve mag geen spatje komen. In de stad van de beste club uit Italië verwachten ze gewoon weer het kampioenschap.

  Zou dat nou nooit saai worden? Of maakt het alleen maar nog hongeriger? Al zeven jaar die beker de lucht in. De vreugde wordt er niet minder om, lijkt het. Tegelijkertijd is alles minder dan eerste worden een teleurstelling. Dat krijg je met zo’n grote naam. Deze staat van dienst is geen slecht uitgangspunt voor de ontwerpers. Dat is lekker ontwerpen voor een kampioen.

  © adidas Int. - Het Juventus uitshirt 2018/19, met Ronaldo, Dybala, Bentancur en Douglas Costa

  ‘Als je werkt met Juventus werkt de geschiedenis van de club inspirerend, maakt je ambitieus’, vertelt Francesca Venturini, ontwerper bij adidas Football. ‘Ons doel is iconische elementen te bewaren, van deze tijd te maken en zo aansprekend te maken voor zowel de fans op straat als de spelers op het veld.’

  Nou, dat is gelukt. Het hele shirt heeft zilver zandkleurtje. Vertrouwd zwart-wit randje aan het uiteinde van de mouwen. Het adidas-logo, Juve-embleem en sponsor op de voorkant zijn zwart. De drie strepen op de schouders zijn een soort goudgrijs. Eén knoopje in de kraag. In dit shirt kun je zo naar een gala.

  Terwijl nummer 8 langzaam aan de horizon verschijnt, speelt Juve rustig verder. Die achtste komt vanzelf wel dichterbij.