Voetbalshirts

  Juventus uitshirt 2017/18

  (0)

  Dit land is van Juve.

  21 Jan, 2018

  © adidas Int. - Het Juventus uitshirt 2017/18, met Cuadrado

  Kleuren van Turijn

  Al 6 seizoenen lang heerst Juventus in Italië. Een zelden vertoond tijdperk waarin Turijn de voetbalstad is van Italië. Een vergelijkbare periode was de jaren tachtig: Juve werd 4 keer kampioen tussen ’81 en ’86. Adidas wil terug naar die tijd. De ‘Bianconeri’ speelden hun uitwedstrijden vaak in geel-blauwe shirts. De jacht op het zevende kampioenschap op rij voltrekt zich daarom nu weer in diezelfde kleuren. Een uitshirt met geel en blauw, de kleuren van Turijn.

  Dit jaar is de tegenstand wat sterker dan verwacht. Napoli staat bovenaan, en spelen goed. Juve volgt op 1 punt. Nog niks beslist uiteraard, maar veel fouten mogen de Zwartwitten niet meer maken. In Napels werd met 0-1 gewonnen, die achterstand van een punt kan mooi in eigen huis – in vertrouwd zwart en wit – worden rechtgezet. Wel belangrijk: de uitwedstrijden blijven winnen.

  Het uitshirt waarin dat moet gebeuren, is dus geel met blauwe accenten: een strook onderaan de mouw en een rand in de kraag zijn blauw. Het nieuwe logo – ook blauw, én geborduurd – lijkt te glimmen en springt eruit. Drie sterren boven het embleem wijzen op meer dan 30 landstitels, het moet natuurlijk wel duidelijk zijn wie hier de baas is.

  Gesteund door de Climacool-technologie en de kleuren van de stad laten Pjanic, Cuadrado, Higuaín en Dybala de vertrouwde witte bergtoppen achter zich en trekken het land in. Vanuit Turijn naar Milaan. Dan zwevend boven het glooiende Toscaanse landschap, over de zeven heuvelen van Rome, richting het zuiden langs de kust naar Napels. Want daar woont de grootste uitdager. In geel-blauw reizen de Zwartwitten door alle provincies. Innemen wat hen toebehoort. Laten zien wie de baas is. Geen genade tonen. Want dit land is van Juve.