Voetbalshirts

  Juventus thuisshirt 2018/19

  (0)

  En dat was 7.

  23 May, 2018

  © adidas Int. - Het Juventus thuisshirt 2018/19, met Dybala

  Zwart, wit – en meer.

  Lijkt iets vanzelfsprekend, verliest men al snel de waarde ervan uit het oog. Zeven keer op rij kampioen. Dat deed een Italiaanse club nog nooit. In een competitie met ieder jaar vijf kampioenskandidaten, waar uitwedstrijden soms nachtmerries zijn en discipline cruciaal, kun je niets voor lief nemen. Al helemaal niet het zwart-wit van Juve.

  De sterksten overleven in iedere situatie, passen zich eenvoudig aan op de omgeving. Soms kan het sierlijk, soms moet het snoeihard. Juve kan het als geen ander. In Turijn is een vloeiende counter even mooi als een bal van de doellijn redden. Het team bestaat uit een goeie mix van dat soort spelers. De een bikkelt graag, de ander truct liever. Zwart en wit. Meer heeft het shirt dus ook niet nodig.

  © adidas Int. - Het Juventus thuisshirt 2018/19, met Pjanic

  Adidas koos voor een design nog simpeler dan vorig jaar. Drie stroken dit keer: zwart, wit, zwart. Drie zwarte adidas-strepen op de schouders, verder witte mouwtjes. Het adidas-logo en clubembleem zijn wit. Zwart en wit. Oja, de enige kleur: goud, van de drie sterren boven het Juve-logo. Stijlvol wel, vinden ze bij adidas zelf ook.

  ‘Juventus is niet alleen qua voetbal een van de meest ambitieuze clubs ter wereld, ook in design zijn ze brutaal en vooruitstrevend. Dat geeft ons de mogelijkheid te innoveren met moderne interpretaties van een historische club’, vertelt adidas Football-ontwerper Francesca Venturini. Dit thuisshirt is een goed voorbeeld daarvan. Ook nog Climachill-technologie erbij, adidas laat niets aan het toeval over. Op naar nummer 8? Waarom niet. Ze staan sterk. Want in Turijn is het niet zwart óf wit, maar zwart én wit.