Voetbalshirts

  Juventus thuisshirt 2017/18

  (0)

  Op naar nummer 7.

  20 Dec, 2017

  © adidas Int. - Het Juventus thuisshirt 2017/18, met Pjanic

  Een knipoog naar het verleden

  Tegen de uitlopers van de Alpen ligt Turijn. Bij helder weer zie je de witte bergtoppen. Populair bij skiërs en bergbeklimmers, maar de grote liefde van de Turijner blijft voetbal. Al sinds 1897 huisvest de stad een van ‘s werelds grootste clubs: Juventus FC. 33x landskampioen, de laatste zes jaar zelfs op rij. De squadra is beter dan ooit in het Juventus thuisshirt 2017/18.

  Alleen een ding knaagt: al ruim twintig jaar ontbreekt Europees succes. In de finale tegen Real vorig seizoen kwamen de Wit-Zwarten net te kort. Dat laten ze geen tweede keer gebeuren. Italianen zijn een trots volk. En als die trots een deukje oploopt, moet dat worden hersteld. Zo snel mogelijk.

  © adidas Int. - Het Juventus thuisshirt 2017/18, met Sturaro

  In een shirt dat knipoogt naar het verleden en een blik werpt op de toekomst gaat Juve de eer herstellen. Dit shirt is een eerbetoon aan die uit de jaren veertig: een laag opstaande kraag met knoopjes, brede wit-zwarte strepen over de lengte aan de voorkant en een compleet zwarte achterkant. Tegelijkertijd heeft het Juventus shirt een modern tintje: het nieuwe logo (met drie gouden sterren erboven) en de altijd betrouwbare Climacool-technologie.

  Het past bij de manier van voetballen: klassiek Italiaans maar dan wel naar voren. Juve wil vooruit. Met een moderne aanvallende speelstijl – gebouwd rondom Dybala – gaat de club uit Turijn voor titel nummer 34, de zevende op rij. Het werkt al zes seizoenen – waarom dan niet nog een keer? In Italië is Juventus aan de macht. Het paleis staat in Turijn. De Wit-Zwarten zijn hier de baas.