Voetbalshirts

  Juventus derde shirt 2018/19

  (0)

  Met plastic naar nummer 8.

  15 Aug, 2018

  © adidas Int. - Het Juventus derde shirt 2018/19, met Bentancur en Dybala

  Luchtbelletjes

  Het is een feestzomer in Turijn. Misschien wel ’s werelds beste voetballer kwam over vanuit Madrid. Juve is alleen maar beter geworden. Benieuwd wie de Oude Dame kan stoppen op weg naar de achtste opeenvolgende titel. Terwijl Juve daarvoor strijdt, vecht de club ook nog voor iets anders – een schone oceaan.

  Want net als Manchester United heeft adidas met Parley gekozen voor een samenwerking met Juventus. Een shirt dat gemaakt is uit gerecycled plastic. De milieuorganisatie en het Duitse merk hergebruiken plastic, toveren het om in een nagelnieuw shirt en voorkomen zo dat plastic in de oceaan belandt.

  © adidas Int. - Het Juventus derde shirt 2018/19, met Matuidi en Pjanic

  ‘Het derde shirt’, zegt Francesca Venturini, ontwerper bij adidas, ‘zit vol eco-innovation, dankzij de samenwerking met Parley. En deze donkergrijze kleur met gele details maakt dit shirt perfect voor het veld én de straat.’

  Oplettende lezer moest even twee keer knipperen. Dit shirt lijkt verdacht veel op dat derde shirt van Manchester United. Nu weet je waarom: ook van plastic. Zoom in op het donkergrijs van Juve en je ziet kleine cirkeltjes, bubbeltjes, luchtbelletjes lijken het meer. Een link naar de oceaan. In de zij lopen drie gele adidas-strepen. De sponsor JEEP voorop het shirt is ook geel. Verborgen in de vezels zit Climacool-technologie.

  In ‘plastic’ shirts gaat de ‘Oude Dame’ voor de achtste titel op rij, tegelijkertijd houdt Juve de oceanen iets schoner.