Voetbalshirts

  Inter Milan uitshirt 2018/19

  (0)

  De slang is terug.

  30 Jul, 2018

  © Nike, Inc. - Het Nike Inter Milan uitshirt 2018/19, met Skriniar

  Wurggreep

  Het scheelde maar één doelpunt tussen Inter Milan en Lazio. Op onderling resultaat (na thuis 0-0 en uit 2-3 winst) werd Inter vierde – Champions League – en Lazio vijfde afgelopen seizoen. Het tekent de vechtersmentaliteit van de Nerazzurri, in een man-tegen-man gevecht ben je nagenoeg kansloos. Ze jagen je op, grijpen je vast en laten niet meer los, als een wurggreep. Laat je niet inpakken door hun chique vertoon, de slangen uit Milaan zijn genadeloos – nu helemaal.

  Want Il Biscione (het symbool van de club) is terug. ‘In 2010/11 had het uitshirt van Inter een reusachtige versie van de slang op de mouw’, vertelt Pete Hoppins, Football Aparel Senior Design Director van Nike. ‘Dit shirt haalt inspiratie uit de invloed die Il Biscione heeft gehad op de club en de shirts, en nu zien we het terug met een print geïnspireerd door de wereldberoemde Milanese mode.’

  © Nike, Inc. - Het Nike Inter Milan uitshirt 2018/19

  Wat haute couture op het voetbalveld dus. En wit welteverstaan, kraakhelder met (uiteraard) blauwzwarte details. De ene helft van de kraag is donkerblauw, de andere helft zwart. Waar ze samenkomen achterop in de nek bevindt zich een klein slangetje met een goud sterretje, een mini-Il Biscione. Geweven patroon op de romp, schubben lijken het, een slangenprofiel, met wat fantasie. Als je goed kijkt, zie je de stiksels van de Vaporknit zitten op de mouwen. Een fraai slangenshirt met ongeëvenaard koelsysteem. Italië is gewaarschuwd.

  Inter hoeft zich niet te schamen op reis door het land. Ze ogen verzorgd en sterk. Een goede representatie van de stad met dure modehuizen. Tijd om van Milaan, met onder andere Skriniar, nu ook weer een grote voetbalstad te maken. Met Il Biscione als bekendste merk.