Voetbalshirts

  Inter Milan uitshirt 2017/18

  (0)

  ‘Nerazzuri’ is wit.

  26 Jan, 2018

  © Nike, Inc. - Het Nike Inter Milan uitshirt 2017/18, met Gagliardini

  Nooit verlaten

  We zetten het even op een rij. De club die 18 keer de Serie A won en in 2010 het grootste succes boekte onder leiding van The Special One met winst in de Champions League, eindigt al zes (!) seizoenen op rij niet in de top-3. Dit kan niet langer doorgaan. En de spelers weten het. Gebrand op een plekje terug in de top stoomt Inter dit seizoen door het land – ze zijn lekker op weg.

  Op bezoek bij de grote clubs doet Inter het goed. Er werd gewonnen in Rome en gelijkgespeeld in Napels en Turijn. De Zwart-blauwen rollen niet zomaar om. In de uitwedstrijden ogen ze sierlijk en modieus, maar ze zijn net zo dodelijk als in het zwart-blauw. Kleuren die ze nooit helemaal weg zullen doen.

  Het tenue mag dan voornamelijk wit zijn, het Inter Milan uitshirt heeft tinten die blijven vasthouden aan de klassieke Inter-kleuren. De body is wit, maar de linkerschouder blauw en de rechterschouder grijs. Binnenin staat ‘Nerazzuri’ in de nek, ‘Inter’ aan de binnenkant van de mouwen. In de zij zit een blauwe strook stretchmateriaal waar wit doorheen komt als die uitrekt. De lage ronde kraag heeft een subtiel blauw lijntje rondom. Op de witte torso zit rechts op de borst een zwarte Nike-swoosh en links het clubembleem, op het hart. Stijlvol op pad dus, als echte Italianen. Dat kunnen ze wel daar.

  © Nike, Inc. - Het Nike Inter Milan uitshirt 2017/18

  Gagliardini en Icardi touren ook nog eens rond met de nieuwste technologie om hun schouders: AeroSwift. Deze technologie houdt hen droog – zweet wordt snel afgevoerd – en biedt negentig minuten lang optimale bewegingsvrijheid.

  Ergens begin maart speelt Inter een uitwedstrijd in het uitshirt die sowieso gewonnen moet worden. Als het Giuseppe Meazza verandert in San Siro, als de Zwart-roden op komen draven, hijsen de Zwart-blauwen zich in wit. Klaar om te laten zien wie de baas is in de stad. Een uitwedstrijd die toch een beetje voelt als thuis. Al is het maar omdat de ‘Nerazzuri’ nooit het zwart-blauw zal verlaten.