Voetbalshirts

  Inter Milan thuisshirt 2018/19

  (0)

  ‘Il Biscione.’

  24 May, 2018

  © Nike, Inc. - Het Nike Inter Milan thuisshirt 2018/19, met Skriniar, Icardi en Gagliardini

  20 jaar

  Al twintig jaar gaan er vrachten shirts, broekjes en sokken richting Milaan. Reusachtige dozen met groot Nike-logo erop. De fans zagen ze in alle soorten en maten, beleefden hoogte- en dieptepunten, steeds met een Swoosh op de borst. Een geschiedenis van club en merk waar weinigen tegenop kunnen. Inter en Nike zijn al twintig jaar samen. Dat vraagt om een jubileumshirt.

  Veel succes als je een shirt maakt voor zo’n succesvolle club als Inter. Wat licht je dan uit? Welke periode was het mooist? Samen wonnen ze vijf landstitels, vijf nationale bekers, een Champions League en een wereldbeker. Kiezen is onmogelijk, daarom: een combinatie.

  © Nike, Inc. - Het Nike Inter Milan thuisshirt 2018/19

  ‘Er is geen betere manier om twintig jaar te vieren dan terug te gaan naar het begin van deze relatie, en ons tegelijkertijd te laten inspireren door een stilistisch hoogtepunt’, zegt Pete Hoppins, Nike Football Apparel Senior Design Director, tegen Nike. Oftewel, het allereerste shirt uit 1998/99 en die van 2010/11.

  Het eerste Nike-shirt van Inter had brede, Nerazzurri-strepen met een gouden Swoosh. Uniek voor het shirt uit 2010/11 was het slangenhuidpatroon. il Biscione, de Milanese ringslang en symbool voor de regio, is terug. De slangenhuid zit nu in de blauwe strepen. De zwarte raglanmouwen verbergen Vaporknit. Icardi, Gagliardini en Skriniar spelen met een nieuwe huid, die van een razendsnelle ringslang.

  De top-3 van de Serie A moet uitkijken in het hoge gras – il Biscione jaagt op ze.