Voetbalshirts

  Inter Milan thuisshirt 2017/18

  (0)

  Voor het zwart-blauwe hart.

  23 Jan, 2018

  © Nike, Inc. - Het Nike Inter Milan thuisshirt 2017/18, met Perišić, Gagliardini, Icardi en Mário

  ‘La famiglia’

  Weinig clubs worden zo geassocieerd met hun shirt als Internazionale. Zeg je Inter, dan zeg je zwart en blauw. Al 110 jaar verandert Guiseppe Meazza in een zwart-blauwe zee. Legendes komen en gaan, maar de kleuren zullen altijd blijven. Maar hoe maak je dat dan toch weer net even anders dan normaal? Nike is het gelukt. Het iconische zwart-blauw van Inter Milan is flitsender dan ooit.

  Vorig seizoen verliep dramatisch. Een zevende plek in de Serie A en roemloos naar huis in de Europa League. Met weemoed dachten de fans terug aan 2010: het historische seizoen waarin Inter als eerste Italiaanse club de ‘treble’ wist te winnen. Hoe kon de club zo afzakken? Inmiddels kijken ze weer omhoog. Na 6 seizoenen zonder Champions League strijdt Inter nu weer om een ticket, stevig in de top-5. En dat komt voornamelijk door de voorhoede.

  © Nike, Inc. - Het Nike Inter Milan thuisshirt 2017/18

  De mannen van Spalletti verliezen niet snel – lekker Italiaans – maar de grootste kracht ligt voorin. Bijna elke wedstrijd scoren de Zwart-blauwen. Meer dan eens, als het even kan, met Icardi en Perisic voorop. Gesteund door de AeroSwift-technologie racen ze door Giuseppe Meazza. De zwarte raglanmouwen geven ultieme bewegingsvrijheid. Zwarte strepen staan verticaal in een stotterend patroon over de blauwe torso. Rondom de kraag ligt nog een blauw lijntje. En aan de binnenkant achterop in de nek staat: ‘Nerazzuri’. Het enige witte op het Inter Milan thuisshirt: het Nike-logo en de eeuwenoude sponsor Pirelli. Sommige dingen veranderen nooit. Je zwart-blauwe hart gaat sneller kloppen.

  Als het aan Inter ligt zijn de magere jaren voorbij. Ze willen weer Champions League spelen. En het kan. De kwaliteit is er, het teamgevoel ook en de fans hebben de club nooit verlaten. Hier wordt gebikkeld voor het zwart-blauwe deel van de stad. In deze ‘famiglia’ laat niemand elkaar in de steek. Want iedere Inter Milan-fan weet: eens een ‘Nerazzuri’, altijd een ‘Nerazzuri’.