Voetbalshirts

  Inter Milan derde shirt 2018/19

  (0)

  Duomo Santa Maria Nascente.

  6 Nov, 2018

  © Nike, Inc. - Het Nike Inter Milan derde shirt 2018/19, met Nainggolan

  De kathedraal

  Zo’n 135 torentjes steken uit boven de skyline van Milaan. Wit marmer. Ze horen bij de Duomo Santa Maria Nascente, de kerk midden in het oude centrum van de stad, waarvan de eerste steen werd gelegd in 1386. Nu 632 jaar later komt het marmer naar het Giuseppe Meazza – en de rest van Italië – in Inters derde shirt.

  Als je op de drempel gaat staan van de kathedraal en naar buiten kijkt, kijk je zowat in een rechte lijn richting het stadion van Inter Milan. Sta je op het dak, kun je ’s avonds de felle stadionverlichting zo zien branden. De connectie tussen de dom, Milaan en de club is dit jaar sterker dan ooit.

  © Nike, Inc. - Het Nike Inter Milan derde shirt 2018/19

  ‘Dit shirt zit vol Inter dna’, zegt Pete Hoppins, Football Apparel Design Director van Nike. Voorop op het gebroken witte, grijze shirt – de kleur van de Duomo – zit namelijk een donkergrijs kruis, iconisch voor de stad. ‘De kathedraal en het St. George-kruis zijn symbolen van Milaan en betekenen veel voor de supporters. Inters identiteit staat hier centraal, het is een ode aan de stad en de mensen.’

  Het donkergrijs van het kruis bevat nog iets speciaals. Iets wat we ook zagen in de derde shirts van de Spurs, Chelsea, Atlético en Roma. Een plattegrond van de stad. Daaroverheen ligt een marmeren graphic. Die stopt bij de mouwen, de Vaporknit is daardoor goed zichtbaar op de schouders. Het Pirelli-logo is wit, de Swoosh en het clubembleem zijn donkerblauw. Achterop in de nek zit een gele strook. We zijn het eigenlijk wel gewend: Nike levert geen half werk.

  Internazionale staat tweede, na elf duels. Zo hoog stonden ze zelden afgelopen seizoenen. De Nerazzurri zijn terug aan de top in Italië, in een shirt zo sterk als marmer.