Voetbalshirts

  Barcelona thuisshirt 2017/18

  (0)

  Blaugrana 2.0

  13 Dec, 2017

  © Nike, Inc. - Het Nike Barcelona thuisshirt 2017/18, met Neymar JR (29 mei, 2017)

  Traditie, maar dan net even anders

  Zijn de tijden van Barca voorbij? Is het glorieuze spel echt verdwenen? Nee, als het aan Barca ligt. Ze willen weer. De karakteristieke speelstijl blijft behouden. De filosofie wordt niet in de steek gelaten. Er is een nieuwe trainer, een aantal nieuwe spelers. En een nieuw, moderner shirt. Dit is Blaugrana 2.0, klassieke kleuren maar dan net even anders.

  Het nieuwe FC Barcelona thuisshirt is een update van het traditionele blauw-rood. Midden op het shirt begint een overloop van steeds dunner wordende rode stroken en dikker wordende donkerblauwe strepen. Een moderne kleurenfusie.

  En waar zijn dan de kleuren van de Catalaanse vlag? Goed kijken. In de kraag: een rood-gele lijn rondom de nek. Traditie gooi je niet overboord. De Catalaanse trots wordt niet vergeten. Want die trots zit diep van binnen. Zo ook in het Barca shirt, verstopt en wel. Binnenin de rechtermouw staat ‘Forca’, binnenin de linker staat ‘Barca’. Niemand hoeft dat te zien. Zolang de fans het weten en de spelers het voelen, is het goed. Spelen voor de stad. Spelen voor het volk.

  © Nike, Inc. - Het Nike Barcelona thuisshirt 2017/18

  Met talloze spelers uit de eigen jeugd zit die trots geworteld in de selectie. Wanneer de spelers door Camp Nou draven, is dat wat hen voortduwt. Het FC Barcelona shirt is als een straalmotor. De speciaal gestikte zones op het shirt bieden een perfecte pasvorm en leiden alle energie in goede banen. Een donkerrode mesh-strook siert de zij, die rekt mee als de atleet in beweging is en dient als uitlaatklep voor ongewenste hitte. Het AeroSwift-materiaal houdt de spelers koel en lichtvoetig. In een shirt gefabriceerd uit 16 gerecyclede plastic flesjes zoeven de spelers geruisloos over het veld. En maar rennen, en maar gaan.

  Traditie en Trots. Dat zit verstopt in het nieuwe Barcelona thuisshirt 2017/18. Barca is gretig. Barca gromt. Barca ruikt het kampioenschap.