Voetbalshirts

  Duitsland WK thuisshirt 2018

  (0)

  Welkom in het Duitse keizerrijk.

  24 Feb, 2018

  © adidas Int. - Het Duitsland WK thuisshirt 2018, met Özil

  Jagen op nummer vijf

  Geen enkel land wil dit team tegenkomen. Iedereen vreest de Duitsers. Als het dan toch moet, dan liefst pas in de finale. Dat is waar Duitsland zichzelf in ieder geval ziet in het Duitse thuisshirt. Moskou, 15 juli 2018, daar moet het straks gaan gebeuren voor Die Mannschaft.

  Liefst vier keer werd Duitsland al wereldkampioen, alleen Brazilië won vaker (5x). De laatste vier WK’s – vanaf 2002 – eindigden de Duitsers steeds bij de beste drie. Over druk gesproken. Generatie op generatie, toernooi op toernooi steeds weer verwacht het volk het allerhoogste. En de spelers weten het. Ze willen aan die vraag voldoen, bijdragen aan Duitslands grootse voetbalhistorie. Maar ze weten: vergeet niet die van anderen als jij je eigen geschiedenis schrijft.

  © adidas Int. - Het Duitsland WK thuisshirt 2018, met Kroos, Özil en Hummels

  Met het nieuwe Duitse WK-shirt is dat geen probleem. Dit is een ode aan een iconisch tenue. Een moderne interpretatie van het shirt dat de Duitsers droegen op het WK 1990 in Italië. Voornamelijk wit, dominante graphic over de breedte en FIFA World Cup-winnaarsbadge midden op de borst. Qua design een stap terug in de tijd, qua technologie velen stappen voorwaarts. Met Climachill-technologie, die de spelers in de Russische hitte cool houdt, en een strakke pasvorm reizen de Duitsers zwaarbewapend af naar Rusland. Zwart-rood-gouden vleugels binnenin in de nek, ‘Die Mannschaft’ aan de buitenkant. Kin omhoog, trotse houding, daar komen de Duitsers.

  © adidas Int. - Het Duitsland WK thuisshirt 2018, met Kroos

  Welkom in het Duitse keizerrijk. Slechts één land maakt hier de dienst uit – de rest figureert. Denk maar niet dat Kroos, Hummels, Özil en Sané iets heel zullen laten van de concurrentie. Deze selectie kent geen genade. Stuk voor stuk ijzersterke spelers. Gaat het shirt aan, dan zijn ze één. Één team. De verschillen bepalen hun identiteit, en allemaal hebben ze hetzelfde doel: het beste team ter wereld blijven. De Duitsers komen niet naar Rusland om hun titel te verdedigen. Ze komen om te jagen: jagen op nummer 5.