Nike

  Air Max 720

  Meer Air dan ooit.

  12 Feb, 2019

  nike air max 720 sneaker northern lights night paars blauw
  © Nike, Inc. – De Nike Air Max 720 ‘Northern Lights’ (Night)

  720 graden

  Eindelijk nieuw zuurstof, nieuwe lucht, in een reusachtige cabine. Lang kwam er geen nieuw Air Max-model uit. Maar de meest succesvolle sneakerlijn van Nike is nu helemaal terug – met de Air Max 720.

  Wat betekent 720 nou weer? Nou, 2 x 360 graden is 720. Het slaat op hoeveel van de Air-unit – de met lucht gevulde zool – zichtbaar is. In de 720 zie je de Air van alle kanten zitten. Vanaf de zijkanten en onderkant, zelfs een beetje van boven. Dat komt door de vrij grote omvang van de zool. Die is maar liefst 3,8 centimeter hoog (een halve centimeter hoger dan die van de Air Max 270), nog nooit was die Air Max-model zo hoog.

  © Nike, Inc. – Vanaf linksboven met de klok mee: de Nike Air Max 720 ‘Northern Lights’ (Night), ‘Northern Lights’ (Day), ‘Total Eclipse’ en ‘Desert’

  Zo’n rondom zichtbare lucht-unit, die hoogte, we kunnen maar één conclusie trekken: meer Air dan ooit. En dat betekent: meer vering dan ooit. Alsof dat nog niet genoeg was, stemde het ingenieursteam van Nike de vorm en het materiaal van de 720 af op de manier waarop iemand loopt, in plaats van – zoals bij de Vapormax – op de manier waarop iemand rent. Loopcomfort naar een hoger niveau getild.

  Aan zo’n zool hoef je weinig meer te doen. Zou je zeggen. Toch kon het ontwerpteam, en dan met name de kleurafdeling, het niet laten. Gelukkig maar, want ze hadden de smaak te pakken. Ondanks terugkerend obstakel bij ontwerpen. ‘Kleur moet de perfecte balans vinden tussen het uitlichten van de technologie en een eigen boodschap overbrengen’, vertelt Courtney Dailey, een van de grote namen uit het Color Design-team van Nike. Zomaar wat kleuren, kan dus niet. Het is geen kleurplaat. Die boodschap waar Dailey het over heeft, vonden de ontwerpers voor de 720 in onze planeet.

  © Nike, Inc. – Vanaf linksboven met de klok mee: de Nike Air Max 720 ‘Sunrise’, ‘Sunset’, ‘Pink Sea’ en ‘Sea Forest’

  Het handjevol kleuren waarmee Nike de Air Max 720 lanceert, is gebaseerd op bijzondere natuurverschijnselen. Dankzij het noorderlicht zijn er paarsblauwe en mintgroene 720’s. De zon bracht de designers op een oranje (zonsopkomst) en roze-paars (zonsondergang) design. Een minder uitbundig natuurverschijnsel inspireerde ook: zons- en maansverduisteringen leverden zwart op. Andere modellen leidde Nike af van woestijnen, bossen en oceanen.

  Sneakers met een link naar de natuur dus. Kan haast geen toeval zijn dat alle onderdelen van de 720 voor 75 procent uit gerecycled materiaal bestaan. Zo ontleent Nike de kleuren van de aarde en doet het ook iets terug door met nieuwste technologie de ecologische voetafdruk van de Nike Air Max 720 zo klein mogelijk te houden. Dus écht meer lucht dan ooit.

  LAUNCH DATES
  Nike Air Max 720 ‘Sunrise’ – 21 februari
  Nike Air Max 720 ‘Sunset’ – 21 februari
  Nike Air Max 720 ‘Total Eclipse’ – 28 februari
  Nike Air Max 720 ‘Sea Forest’ – 28 februari
  Nike Air Max 720 ‘Pink Sea’ – 28 februari
  Nike Air Max 720 ‘Desert’ – 28 februari