adidas

  Ultra Boost

  (0)

  Constante energieteruggave.

  4 Mar, 2018

  © adidas Int. - De adidas Ultra Boost, met Adrienne, Scott-Efurd en Mitchell-Blake

  Accu

  Als het schuim samenperst op het asfalt en de druk ophoopt, doe dan je riemen om en klik je helm dicht – slechts een duizendste tot de lancering. Dat is wat bij elke stap gebeurt als je rent in de adidas UltraBOOST. Je lanceert jezelf – zo creëer je eigen energie. ‘Energy from the ground up’ noemt adidas het zelf. Hoe meer je rent in de UltraBOOST, hoe meer energie je opwekt.

  Het was nogal een doorbraak voor adidas toen zij in 2015 de BOOST-zool uit het lab toverden. Jarenlang testen van elke millimeter, elk drukpunt en iedere vouw leidde adidas naar ‘’s werelds beste hardloopschoen’: UltraBOOST.  

  De UltraBOOST heeft nieuwe kleuren: bordeauxrood en donkergrijs. En voor de echte waaghals heeft adidas de innovatie nog iets verder doorgevoerd, met de UltraBOOST X.

  © adidas Int. - De adidas Ultra Boost, met Mitchell-Blake, Scott-Efurd en Adrienne

  Waar de UltraBOOST al geen losse tong meer had, verdwijnt in de UltraBOOST X de lip nu helemaal. De PrimeKnit-stof sluit nauw aan op de enkel. Door deze Adaptive Arch, zoals adidas het noemt, klemt de schoen beter om de voet en, belangrijker, om iedere soort voet. Iedere loper is ten slotte anders.

  Dat is het mooie aan de UltraBOOST X: elke hardloper – van elk niveau en uit iedere discipline – heeft hier voordeel van. Langeafstandsloper Dominique Scott-Efurd, sprinter Nethaneel Mitchell-Blake en adidas-ambassadeur Adrienne doen er hun training of plezierrondjes op.

  Iedere loper profiteert van de nieuw ontworpen PrimeKnit-stof. Die is iets stroever (minder stretch) en biedt dus meer steun. Bovenop de tenen zitten de vertrouwde ventilatiegaatjes voor een luchtig gevoel en de hiel zit geklemd in de Fit Counter, een kuipje rondom de hak waarin de achillespees vrij kan bewegen. Maar het pronkstuk van de UltraBOOST en UltraBOOST X blijft de schuimzool. Leuk extraatje: je loopt op rubber van Continental – de onderkant heeft de grip van een autoband.

  © adidas Int. - De rode adidas Ultra Boost

  Het lijkt hier nergens aan te ontbreken, waarschijnlijk het resultaat van nauw contact met hardlopers. ‘Als open merk luisteren wij naar de klant, nemen we mee wat zij goed en slecht vinden, en die info gebruiken we om onze producten aan te passen en te ontwikkelen naar de behoefte van de loper’, vertelt Stephan Schneider (Running Senior Product Manager) aan adidas. ‘Met deze benadering creëerden we de PrimeKnit-bovenkant, waarin we de volgens onze klanten favoriete onderdelen van oude en nieuwe schoenen in hebben verwerkt om zo een nieuwe en unieke schoen te maken voor onze wereldwijde running-community.’

  Met de UltraBOOST en UltraBOOST X verandert die running-community nu langzaam in een onuitputbare accu. Alle energie die je geeft, krijg je ook weer terug. Er is constante energieteruggave, kilometer na kilometer. Hoe meer je rent, hoe meer energie je opwekt.