Nike

  CR7 Chapter 7: Built on Dreams

  (0)

  7.

  25 Sep, 2018

  © Nike, Inc. – De CR7 Chapter 7: Built on Dreams Mercurial Superfly 360, met Ronaldo

  Carbon

  Vroeger ging hij als een lichtflits langs de lijn in Manchester. Sokken hoog opgetrokken, soms tot over de knie. Haren in de lak. Glimmende Nike Mercurial met carbon-zool aan zijn voeten. Nummer 7 op de rug. De jonge Ronaldo zag een droomcarrière voor zich. Niets zou hem stoppen. Na ontelbare uren in de gym en honderden goals zijn we nu zes signature boots verder. Het is tijd voor het laatste hoofdstuk: Chapter 7.

  Die droomcarrière kwam er. Niet dat iemand daar ooit aan twijfelde, maar zonder volledige toewijding lukt het niet. Blijven dromen, dan word je een legende. Dan verdien je zeven eigen schoenen. De zes voorgangers stonden allemaal voor een bepaalde periode in zijn carrière. Zijn doorbraak in Manchester, het prijsschieten in Madrid of zijn jaren als captain van Portugal. In hoofdstuk zeven draait om zijn rugnummer: 7. En een carriere ‘Built on Dreams’.

  © Nike, Inc. – Cristiano Ronaldo: ‘De schoenen staan voor wat ik ben’

  Zelden zag je de Portugees zonder dat nummer. Op al die shirts, in al die stadions, bij al zijn goals, blonk de 7 op zijn rug. ‘Met nummer 7 kwamen altijd goede dingen in mijn leven’, vertelt Ronaldo voor de camera’s van Nike. CR7 reeg de goals aaneen. Hij ruikt inmiddels zijn 500ste officiële doelpunt. En maar dromen van meer. De kans is groot dat hij die mijlpaal op deze schoenen bereikt.

  Die 7 komt vaker terug in de schoen dan je eerst zou denken. Zoom even in op de neus. De rode spikkels in het zilver blijken kleine zeventjes te zijn. Richting de zool en hak lopen ze in elkaar over en vormen een soort gaas. Tot aan de zwarte carbonprint van de hiel, waar Ronaldo zijn handtekening zette. De rest van de Superfly 360 – de veters en de Flyknit-sok – is felrood.

  © Nike, Inc. – De CR7 Chapter 7: Built on Dreams Mercurial Superfly 360

  De schoen oogt razendsnel. Door de kleur, en zeker door de graphics. ‘De schoenen staan voor wat ik ben’, zegt CR7. ‘Ze stopten een deel van mijn geschiedenis in de schoen.’ Het carbon herinnert aan mooie, oude tijden. Die van explosieve snelheid en rushes langs verwarde verdedigers. Hoogtijd dat verdedigers in de Serie A wekelijks gek gedraaid worden door CR7. Dit mag dan wel het laatste hoofdstuk zijn, het verhaal is nog lang niet klaar. ‘Een droom bracht mij hier’ – en Ronaldo droomt nog steeds.