Voetbalshirts

  Chelsea uitshirt 2018/19

  (0)

  ‘Football is the game.’

  29 Aug, 2018

  © Nike, Inc. - Het Nike Chelsea uitshirt 2018/19, met Hazard

  Geel

  Op het lichtblauw uit Manchester stond vorig seizoen geen maat. Dat was al vrij gauw duidelijk. Voor de andere teams was het redden wat er te redden viel en bij Chelsea, na een glorieus kampioensjaar, ging dat niet zoals gepland. Een vijfde plek, geen Champions League. Maar de trainer vertrok, en nu zijn er nieuwe kansen – in een geel uitshirt.

  The Blues speelden in 1963 voor het eerst in geel. Ook in de jaren zeventig trok de Londense club in die kleur door Engeland. Voor de laatste keer dat Chelsea in gele shirts aantrad in uitwedstrijden, moeten we terug naar het seizoen 2014/15. Je raadt het al: toen won Chelsea de Premier League. Nike geeft ze nu overduidelijk een zetje in de goede richting, want het geel is terug.

  © Nike, Inc. - Het Nike Chelsea uitshirt 2018/19

  Geen fluoriserend kleurtje, maar gewoon een warme gele tint. Past goed bij het donkerblauw van het thuisshirt. Dat blauw komt overigens ook in details terug in dit uitshirt; in de kraag, in een blauw-witte strook in de nek, in de sponsor voorop en de Swoosh rechts op de borst. De gele raglanmouwen verbergen de Vaporknit-technologie, waar Nike alle teams mee uitrust.

  Het mooiste detail vind je binnenin. Rondom de blauwe leeuw staat in de nek ‘Football is the game.’ De tweede zin uit het clublied van The Blues. De eerste zin van dat lied (‘Blue is the color’) staat op dezelfde plek in het thuisshirt. Een mooie poging van Nike om de club, de fans en de spelers dichtbij elkaar te houden. Dat is belangrijk in de jacht op eerherstel.