Voetbalshirts

  Chelsea thuisshirt 2018/19

  (0)

  ‘Blue is the color.’

  18 May, 2018

  © Nike, Inc. - Het Nike Chelsea thuisshirt 2018/19, met Hazard

  Laat maar komen

  Plek 5. Van het kampioenschap naar de vijfde plek. Gefronste wenkbrauwen bij de trainer. Zo mooi spelen in dat kampioensjaar en nu niet eens de Champions League. Stoom uit de oren van de coach. Denk maar dat dit nog een keer gebeurt. De manager briest. Houd je vast, Chelsea komt terug, in een onvoorspelbaar thuisshirt.

  Het is misschien anders dan de fans gewend zijn – wanneer zat er bijvoorbeeld voor het laatst rood in het thuisshirt, toch de kleur van de vijand – maar Nike en Chelsea hebben een goede reden: het shirt is gebaseerd op Chelsea-shirts uit de 80s en 90s.

  © Nike, Inc. - Het Nike Chelsea thuisshirt 2018/19, met Willian

  Voor en achter zitten witte en rode horizontale strepen. Geen vast patroon, maar in willekeur. Net zo onvoorspelbaar als Chelsea voorin. Het spel van Willian en Hazard zijn met geen algoritme te voorspellen, acties niet te voorzien. Je speelt liever met ze dan ertegen.

  Zeker in de wetenschap dat de watervlugge Hazard en Willian nu nog sneller zijn door de Vaporknit-technologie die het shirt verbergt. Kijk goed naar de blauwe mouwtjes. Daar zijn de stiksels net even anders. Minder stof. Minder meesjouwen voor die rappe aanvallers. Nog sneller dus.

  Binnenin de kraag staat in een cirkel Blue is the colour, daarin 1903, het jaar van de oprichting. Aan de buitenkant – wel zichtbaar – de Chelsea-leeuw. Stamford Bridge gaat schudden. Lichtmasten branden op de blauwe schouders van de sterren. Coach met strakke blik langs de lijn. Iedereen weer op nul – laat maar komen dat seizoen.