Voetbalshirts

  Borussia Dortmund uitshirt 2018/19

  (0)

  BVB.

  9 Oct, 2018

  © PUMA SE - Het PUMA BVB uitshirt 2018/19, met Toprak, Reus en Weigl

  Energie van thuis

  Vorig seizoen was het niet best. Dortmund eindige als vierde, op 30 punten (!) van de kampioen. Dat is wonderbaarlijk, niet lang terug stonden ze nog in de Champions League-finale. Maar nu breekt de zon door in West-Duitsland. Borussia doet weer bovenin mee – misschien wel door dat nieuwe uitshirt.

  Dit uittenue oogt druk. Vol energie. De energie die in thuiswedstrijden van de tribunes rolt in het Signal Iduna Park-stadion. Op pad door het land neemt Dortmund nu een beetje van thuis mee.

  © PUMA SE - Het PUMA BVB uitshirt 2018/19

  Het patroon op de torso komt overeen met dat op de schouders van AC Milan in hun derde shirt. Op die van Dortmund is de ruizige graphic van zwart en geel. Om de mouwen zit een brede gele strook, met links een Opel-logo erin. Het PUMA-logo en clubembleem op de borst zijn dezelfde kleur geel. BVB in geel achterop in de nek. DORTMUND in de onderrug. evoKNIT- en dryCELL-technologie voeren het zweet op efficiënte wijze weg en houden het lichaam op temperatuur.

  De ogen van Toprak, Reus en Weigl fonkelen, hun hart klopte in tijden niet zo snel. Dat geldt voor de hele stad. Er liggen mogelijkheden dit seizoen. De grote test zal zijn na de winterstop. Als Dortmund op bezoek gaat bij de regerend kampioen. Dan zullen we de echte waarde van het uitshirt weten.