Voetbalshirts

  Borussia Dortmund uitshirt 2017/18

  (0)

  Weg uit het duister.

  20 Jan, 2018

  © PUMA SE - Het PUMA BVB uitshirt 2017/18, met Bartra, Reus en Weigl

  Industrieel zwart

  Onder het grijze wolkendek boven het Ruhrgebied slijpen ‘Die Schwarzgelben’ aan hun vorm. In het Oost-Duitse industriegebied is Borussia Dortmund al jarenlang de baas, maar het laatste landskampioenschap vierde de club alweer zes jaar geleden. Daar moet zo snel mogelijk verandering in komen. Weg uit het duistere Oosten, op naar het licht in de rest van Duitsland.

  Vorig jaar liep het in de fabriek op rolletjes. Een nette derde plek en winst in de DFB-Pokal. Dit jaar hapert de lopende band. ‘Die Borussen’ staan op plek 4 – wel recht op een CL – maar het scheelt slechts een overwinning met plek 10. Zekerheid is ver te zoeken. Waar is ruimte voor verbetering? In de rest van het land.

  De uitwedstrijden, daar verspeelde Dortmund al 13 punten. Een bezoek aan de tegenstander gaat niet vanzelf goed. De tweede seizoenshelft moet daar verandering in komen. Het BVB uitshirt is er in ieder geval naar: helemaal zwart met een strook gele spikkels op de schouders en over de mouw – onderbroken door een geel PUMA-logo. Het BVB-logo en het PUMA-logo op de borst zijn ook geel. De kraag is fraai: in een V-vorm en voor ongeveer twee derde van de kraag laag en rechtopstaand. Geen geintje dit shirt.

  In een futuristisch shirt reist Dortmund dit seizoen door het land. Allerlei moderne technieken houden Bartra, Reus en Weigl in optimale conditie. Op de rug zit een vooruitstrevend verwarmingssysteem. Deze Thermo Active-technologie gaat werken als de temperatuur daalt. Zo blijft het team warm. Droog blijven de spelers door de dryCELL-technologie – die versnelt de zweetafvoer. Als toetje: op de schouders zit verstevigende tape voor een sterk gevoel, het shirt zit strak om de torso.

  In industrieel zwart trekt de locomotief van Dortmund door Duitsland. Gevormd door het grauwe Ruhrgebied, gehard op velden tussen de fabrieken, zo tuffen ‘Die Schwarzgelben’ door het land.