Voetbalshirts

  Borussia Dortmund thuisshirt 2018/19

  'Pulse of the City'

  9 May, 2018

  © PUMA SE - Het PUMA BVB thuisshirt 2018/19, met Reus

  De hartslag

  Het kan nogal heet worden hier. De hele Gelbe Mauer schreeuwt zich schor. Tegenstanders trillen uit hun schoenen. Negentig minuten lang herrie, chaos in je hoofd. Dat is even schrikken, zoeft alles je zo voorbij. Plots sta je midden in de hartslag van Dortmund.

  Kijk goed en je ziet over de breedte van de borstkas – in net een andere tint geel –  een zigzaggende strook: een hartslag. Het valt misschien niet zo op met al zes jaar dezelfde kampioen, maar Dortmund leeft. De stad bruist nog steeds, vastberaden die uit Bayern te stoppen.

  © PUMA SE - Het PUMA BVB thuisshirt 2018/19

  Zeg je Dortmund, zeg je geel en zwart. Sommigen dingen zullen nooit veranderen. Halverwege de bovenarm onderbreekt een gele strook de zwarte raglanmouwen. Helemaal zwart zijn die mouwen overigens niet, van dichtbij zie je gele stikjes door de stof heen. Het geeft het shirt iets rauws. Sprint Reus komend seizoen weer iedereen voorbij, staren de verdedigers het ‘BVB’ hoog in de nek en ‘DORTMUND’ laag op de rug na. Zwarte Powercat rechts, BVB-embleem links op de borst, Evonik-logo centraal eronder. Simpel, meer heeft Dortmund ook niet nodig. Zij hebben elkaar, het Signal Iduna Park-stadion met 80 duizend krankzinnige fans.

  Uit tegen Dortmund. Iedere voetballer slikt dan even. Al slappe knieën bij de gedachte. Angstzweet druipt onder de oksels vandaan. En – leve de dryCELL-technologie – Reus en Weigl hebben nergens last van in het gele shirt. Voor hen zijn de fans extra energie, een onverklaarbare kracht die je alleen voelt als tachtigduizend man jouw naam roept.