Voetbalshirts

  Borussia Dortmund thuisshirt 2017/18

  (0)

  Die Schwarzgelben.

  3 Jan, 2018

  © PUMA SE - Het PUMA BVB thuisshirt 2017/18, met Pulisic, Schmelzer, Reus, Weigl en Bartra

  De gele muur

  18 punten was het verschil aan het eind van het seizoen tussen Bayern München en de Zwartgelen. Dat zijn er 18 te veel. Dit seizoen gaat het nog niet veel beter. De achterstand op de roden uit Beijeren bedraagt nu alweer 13 punten. Ja, dat wordt moeilijk. Is er dan geen enkel lichtpuntje? Jawel. Dortmund heeft de beste voorhoede in het BVB shirt. Met die gedachte en de fans in hun rug beginnen ze met goede moed aan deel 2 van dit seizoen.

  Kom op bezoek bij Dortmund en je speelt niet tegen 11 man. Het hele stadion is je tegenstander, ruim 80 duizend man schreeuwen de longen uit hun lijf. Negentig minuten lang een orkaan van geluid die over je heen raast. De bron van die herrie: de Gele Muur, de reusachtige zuidtribune waar 24.454 in zwartgeel geklede fans anderhalf uur staan te springen en zingen.

  Zwartgeel is haast het enige wat je ziet in het Signal Iduna Park. Alles lijkt een: de stoeltjes, het grote monster achter de goal, de elf spelers. Dit jaar staan de strepen horizontaal op het shirt dat zij dragen en lopen over van zwart naar geel. Op het oog niet gelijk zichtbaar, maar dit Borussia Dortmund thuisshirt 2017/18 is hypermodern. De nieuwste technologieën houden de spelers op temperatuur. Kleine capsules van de Thermo Active-technologie achterop het shirt houden het lijf warm in de kou. Het PUMA powerCELL-systeem bevordert de zweetafvoer. Geen rillingen over de rug van Reus, geen kippenvel bij Bartra. Althans, niet door de kou.

  In dit stadion staan de haren in je nek heel de wedstrijd lang overeind. Voortgeduwd door de fans. Ondersteund door het shirt. Ook al lijkt die eerste plaats zo ver weg, Dortmund zal alles doen voor die negende titel. Met de fans achter zich zijn zij op hun sterkst. Met hulp van de Gele Muur is niks onmogelijk.