Voetbalshirts

  België WK uitshirt 2018

  (0)

  De laatste kans.

  4 Apr, 2018

  © adidas Int. - Het België WK uitshirt 2018, met Batshuayi

  Wakker

  Zouden de Belgen het zelf wel doorhebben? Kijk wie daar allemaal in de kleedkamer zitten! Een kans als deze is zeldzaam. Met zulke spelers mogen de Belgen best dromen. Mogen? Moeten! Als het nu niet gebeurt, gebeurt het misschien wel nooit meer. Dit is de laatste kans. Dit WK kan het, deze generatie heeft alles: kracht, snelheid, techniek en een fraai uitshirt.

  Lang waren ze toch wat schuw, leek een plekje in de spotlights niet weggelegd voor de Belgen. Maar de schaamte is verdwenen. Ze willen opvallen. Kom maar op met die schijnwerpers. Voorop het thuisshirt zitten al in het oog springende graphics, gebaseerd op het shirt dat de Belgen droegen op het EK in 1984. Maar kan het nog opvallender? Op dat toernooi was het keepersshirt geel – de inspiratie voor het uitshirt in Rusland dit jaar. Compleet geel. Niet fel, meer een gouden gloed. De kleur waar de Belgen zo op hopen.

  De Belgen zullen het niet ontkennen: met 3-1 naar huis gestuurd worden in de kwartfinale tegen Wales is pijnlijk. Ze stelden zich het EK 2016 toch iets anders voor. Sindsdien lijkt er iets te zijn veranderd bij de Belgen. Er werd niet meer verloren, niet in de kwalificatie en niet in de oefenwedstrijden. België lijkt wakker geschud.

  © adidas Int. - Het België WK shirt 2018, met Lukaku, Hazard en Batshuayi

  Hazard, Batshuayi en Lukaku mogen de ongeslagen reeks straks proberen voort te zetten. De eerste wedstrijden in het thuisshirt moeten lukken: Panama en Tunesië. Daarna de eerste serieuze uitdaging tegen Engeland. In het uitshirt met smalle, horizontale donkergele strepen zou het prettig zijn voor de Belgen als ze al geplaatst zijn. Dan wordt het een soort oefenpartijtje, warmdraaien voor de achtste finale. Wennen aan het geel. Met de Climalite-technologie, die zweet extra snel afvoert moet dat lukken. Qua design hoeven ze zich ook niet te schamen. Op de schouders zitten zwart-rood-zwarte adidas-strepen: de kleuren van de vlag zijn compleet. Het adidas-logo rechts op de borst is zwart, net als de geribbelde, ronde kraag.

  Veel meer valt er niet over te zeggen. We zullen moeten afwachten of de Belgen zich dit keer wel sterk houden. Die poule moet wel lukken. Winst in de achtste finale is ook zeker mogelijk. Daarna wordt het andere koek: grote kans op Brazilië of Duitsland. Dan gaan we zien of de Belgen echt zo scherp zijn.